Λονδίνο: H αστυνομία έκανε έφοδο σε γκαλερί επειδή νόμιζε ότι υπήρχε νεκρή γυναίκα πάνω σε τραπέζι
Όπως τελικά αποδείχτηκε η λιπόθυμη γυναίκα ήταν... ένα γλυπτό με τον τίτλο “Kristina”.

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες στο Λονδίνο συνέβη κάτι το αναπάντεχο. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος πήρε τηλέφωνο την Μητροπολιτική Αστυνομία για να ενημερώσει ότι μια γυναίκα φαινόταν να έχει χάσει τις αισθήσεις της μέσα σε γκαλερί της πόλης. Η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με το τηλεφώνημα, είχε το κεφάλι της ακουμπισμένο πάνω στο τραπέζι ενώ η όλη στάση του σώματος της φανέρωνε ότι είχε λιποθυμήσει.

Να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο πως η γκαλερί στην οποία υποτίθεται πως βρισκόταν το άψυχο σώμα της γυναίκας, ανήκε στον πρώην ατζέντη του Banksy, τον Ελληνοκυπριακής καταγωγής Στηβ Λαζαρίδης.

Η έφοδος των αστυνομικών έγινε ως εξής: Η υπάλληλος της γκαλερί Χάνα Μπέικμορ, έκλεισε το κατάστημα και πήγε στον πάνω όροφο να φτιάξει ένα ποτήρι τσάι για να πιεί. Τότε ήταν που άκουσε κάτι να γίνεται στο ισόγειο. Όταν η υπάλληλος κατέβηκε κάτω ξαφνιάστηκε. Δύο αστυνομικοί είχαν παραβιάσει την κλειστή πόρτα και κοιτούσαν με περιέργεια μέσα στην γκαλερί.

Όπως τελικά αποδείχτηκε η λιποθυμισμένη γυναίκα ήταν ένα γλυπτό με τον τίτλο “Kristina”. Το γλυπτό αυτό το παρήγγειλε ο Λαζαρίδης από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Μαρκ Τζένκινς για να μιμηθεί ένα περιστατικό από την ζωή του. Το περιστατικό αφορούσε την λιποθυμία της αδερφής του, η οποία έπεσε με το κεφάλι μέσα στο πιάτο σούπας που βρισκόταν ακριβώς μπροστά της.

Tελικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της Μπλέικμορ η οποία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ από την είσοδο της αστυνομίας, “κάποιος ειδοποίησε τις αρχές πως μια γυναίκα καθόταν μέσα σε μια γκαλερί και δεν είχε κουνηθεί για τις τελευταίες δύο ώρες”. Η αστυνομία λοιπόν υπέθεσε πως η γυναίκα ή είχε πάθει ανακ0πή ή είχε κάνει υπερβολική χρήση ουσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και σε άλλη μία τέτοια περίσταση, όπου είχε κληθεί το ασθενοφόρο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα του αγάλματος.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1