Έξοδος στην Αθήνα: Tα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (10 - 11/12)
Σημειωματάρια και στυλό παρακαλώ για να δούμε πού θα πάμε αυτό το ΣΚ!

Έξοδος στην Αθήνα για ακόμη μία εβδομάδα!

Κυριακή γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όλη – που έλεγε και η Αλίκη!

Βέβαια για όποιον διαβάζει neolaia.gr γνωρίζει ότι στο ίδιο mood εντάσσεται και το Σάββατο! Από τις λίγες περιπτώσεις δηλαδή που το να τα βάζουμε όλα στο ίδιο «καλάθι» μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Ποιο είναι τώρα αυτό το καλάθι; Μα φυσικά αυτό της διασκέδασης, της ψυχαγωγίας, του positive mood και της εξόρμησης στην πόλη!

Όλα εδώ, σε ένα άρθρο για άλλη μία εβδομάδα, κατά την οποία προστέθηκε λίγη χριστουγεννιάτικη μαγεία εν όψει των γιορτών που ολοένα και πλησιάζουν.

Σημειωματάρια και στυλό παρακαλώ για να δούμε πού θα πάμε αυτό το ΣΚ!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

✔Ολιβερ Τουίστ 2ος χρόνος

10-11/12

έξοδος στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανεβάζει ξανά φέτος, για 2η χρονιά την επιτυχημένη υπερπαραγωγή ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ του Καρόλου Ντίκενς σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με έναν ανανεωμένο 20μελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών.

Φετινές πολύτιμες προσθήκες στην παράσταση ο μοναδικός Δημήτρης Πιατάς και ο εξαιρετικός Αλμπέρτο Εσκενάζη σε εμβληματικούς ρόλους του έργου. Από τον Οκτώβριο 2022 ξανά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το κλασσικό και διαχρονικό έργο του Ντίκενς με τον νεαρό Όλιβερ, που έχει εμπνεύσει πολλές κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, βλέπει ξανά το φως θεατρικής σκηνής σε μία υπερπαραγωγή με τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, πλούσια κοστούμια και σκηνικά από τη Μαρία Φιλίππου, video-art από την Ερατώ Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική και live τραγούδια του Γιάννη Οικονόμου και χορογραφίες από τη Χριστίνα Φωτεινάκη. Την ατμόσφαιρα της παράστασης «ντύνει» με τους φωτισμούς του ο Αργύρης Θέος.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση, εδώ!

✔Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες

10-11/12

Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ’ τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Ελάτε μαζί μας σ’ ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

✔Σκρουτζ the musical

10-11/12

έξοδος στην Αθήνα

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει για 2η χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ μέσα από το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «ΣΚΡΟΥΤΖ The Musical».

Από τις 3 Δεκεμβρίου, η κλασική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς έρχεται να μάς θυμίσει την αξία του πνεύματος των Χριστουγέννων, μέσα από ένα λαμπερό μιούζικαλ που θα ζεστάνει την καρδιά και την ψυχή μας.

Ένα ξεχωριστό θέαμα για όλη την οικογένεια και όσους θέλουν να βλέπουν τον κόσμο με την αθωότητα της παιδικής ψυχής.

Τρυφερότητα, καλοσύνη, αγάπη, φαντασία και λίγη χρυσόσκονη… είναι τα απαραίτητα συστατικά, που θα κάνουν ακόμα και τον δύσπιστο, μίζερο και τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, να αλλάξει για πάντα!

Σε σκηνοθεσία, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Αναστάση Δεληγιάννη, πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αντώνη Καρατζίκη και διασκευή της Μαρίας Αθήνη η πιο διδακτική ιστορία αγάπης ζωντανεύει με τους σπουδαίους πρωταγωνιστές Σπύρο Μπιμπίλα στο ρόλο του Σκρουτζ, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Άρη Μακρή.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί και χορωδοί: Γιάννος Παπαευσταθίου, Έλενα Δελακούρα, Γιώργος Καρκάς, Εύα Σταμάτη, Μαρία Κοσμάτου, Ίριδα Γουριώτου –Τούλα, Μάρα Τζίμα, Γιάννης Μαμώλης, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Άγγελος Αντωνάκος, Ελευθερία Πάλλα, Μαρτίνα Μωραΐτη, Σεμέλη Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Φωτιάδης, Κυριάκος Δημητρόπουλος, Γιώργος Χουσάκος.

Μια πολυπληθής μουσικοθεατρική παραγωγή με συνοδεία ορχήστρας και έναν σπουδαίο θίασο.

Δες εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Christmas Events

✔The Christmas Factory – Ελαφονταίν

10-11/12

έξοδος στην Αθήνα

Το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ξεχύνονται φως, χαρά, γιορτή, παιχνίδι, γέλια, γαργαλιστικές μυρωδιές και για πρώτη φορά φέτος ΚΑΙ θεατρική παράσταση!
Το The Christmas Factory είναι το μαγικό αντίδοτο που τα διώχνει όλα! Τα εκατοντάδες σκανταλιάρικα ξωτικά του φροντίζουν για αυτό, καθώς επίσης ο Άγιος Βασίλης και η κυρά- Βασίλαινα!

Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του που οδηγούν στη χαρά! Και αυτό γίνεται με 7 + 1 ξεχωριστά εργαστήρια – από ένα φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, Face Painting και χορογραφίες από τα ξωτικά- dancefloor για μικρούς και μεγάλους, μεγαλύτερο παγοδρόμιο, την μπάντα των ξωτικών και πολλά άλλα.

Χριστούγεννα χωρίς φαγητό δε γίνεται! Για αυτό και το The Christmas Factory έχει τα πάντα: σουβλάκια, burger, ζυμαρικά, pizza, hot dog, σοκολάτες, λιχουδιές, ζεστό κρασί φαγητά και ποτά για όλες τις ορέξεις και διαθέσεις!

Και επειδή Χριστούγεννα σημαίνει και δώρα σε αγαπημένα μας πρόσωπα, η πλούσια αγορά έχει όλα τα στολίδια, παιχνίδια και εμπνευσμένα δώρα που μπορείς να φανταστείς.

Εδώ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες!

Lives

✔Vodka Juniors | Athens

10-11/12

3 χρόνια, 7 μήνες και 29 μέρες από το τελευταίο live στην Αθήνα. Η επιστροφή εδώ συνήθως συνοδεύεται από χιλιάδες χιλιόμετρα με αμέτρητα live… γεμάτα με πολλές καλές και κακές στιγμές… άφθονες αποτυχίες και επιτυχίες, επικινδυνες καταστάσεις αλλά και πολύ αστεία σκηνικά… live σε υπόγεια με 20 ανθρώπους αλλά και συναυλίες μπροστά σε πολλές χιλιάδες… ατυχήματα που θα κουβαλάμε μεχρι το τέλος αλλά και νέες εμπειρίες, νέα μέρη, νέους ανθρώπους που θα θυμόμαστε για πάντα.

Αυτή τη φορά συνοδεύεται από ένα μεγάλο κενό. Ερχόμαστε διψασμένοι και πεινασμένοι… να γεμίσουμε το κενό σχεδόν 4 χρόνων σε μερικές ώρες. Σας περιμένουμε με ανυπομονησία… Όσες/όσους ήταν στα πρώτα λάιβ και μεγαλώνουμε μαζί και όσες/όσους θα έρθουν για πρώτη φορά

“Η μάχη της Αθήνας, απ’ των παιδιών την οργή δε θα γλυτώσει κανένας”

Διάβασε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες!

✔Βέβηλος – Νεκρή Ζώνη ΙΙ | Secret gig

10/12

έξοδος στην Αθήνα

«Ας μαζευτούμε όλοι μαζί και να ανάψουμε μια φωτιά στο κέντρο…
Θα συναντηθούμε εκεί που βρισκόμασταν πάντα.
Άραγε φύγαμε πότε από εδώ;
Φύγαμε από την Νεκρή Ζώνη ή είμαστε τόσα χρόνια κολλημένοι εδώ;
Ελάτε να μαζευτούμε όλοι μαζί, να αποδείξουμε πως το φως μας είναι αρκετό να διώξει τα σκοτάδια τους, να υψώσουμε τις φωνές μας, για να νιώσουμε πως η αγάπη ακούγεται στην πράξη.»

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή ένα επίγειο ταξίδι διάρκειας 42 ετών, ο Βέβηλος θα επιστρέψει σαν φάντασμα απ’ το παρελθόν ντυμένο με αναμνήσεις. Κάπου στην Αθήνα, σε άγνωστη τοποθεσία, ο αγαπημένος ποιητής των δρόμων θα μοιραστεί μια μοναδική νύχτα με το κοινό του. Η «Νεκρή Ζώνη ΙΙ», είναι το τελευταίο κεφάλαιο πριν από το Βιβλίο των Σκιών.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες!

Έξοδος στην Αθήνα: Parties

✔Sat 10 Dec / The Big 90s / Spyros Pagiatakis

10/12

Nirvana, Prodigy, Pulp, Suede, Chemical Brothers, Green Day, Elastica, Marilyn Manson, Underworld, Therapy?… κάποια από τα όνοματα που γνωρίσαμε και χορέψαμε στα 90’s!

Από τη grunge και τη brit pop μέχρι την 90’s electronica, και από το Manchester μέχρι το Seattle και όλα όσα μπορούν να χωρέσουν σε ένα Big 90’s Party με τον Σπύρο Παγιατάκη!

Δες εδώ περισσότερα!

Κι άλλο ένα event από το Έξοδος στην Αθήνα

Ταινίες

✔Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ SAFEable | Η εμπειρία της έμφυλης βίας σε γυναίκες με αναπηρία

10/12

έξοδος στην Αθήνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, το Κέντρο Διοτίμα και η liminal σας προσκαλούν στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη Βία», σε σκηνοθεσία της Νιόβης Αναζίκου, το Σάββατο 10/12, 5.30 μμ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα).
Το SAFEable είναι ένα πλήρως προσβάσιμο ντοκιμαντέρ, που στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του συμμετείχαν ενεργά γυναίκες με αισθητηριακή αναπηρία. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από κακοποιητικά περιβάλλοντα, ενώ διερευνάται η σχέση έμφυλης βίας και μισαναπηρισμού.

Στο ντοκιμαντέρ, εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Κέντρου Διοτίμα μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με τα σημάδια της έμφυλης βίας και τους τρόπους προστασίας.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια την Μάρθα Μπάμπη. Θα μιλήσουν η Μαρία Θρασυβουλίδη από τη Liminal, η Έλια Χαρίδη από το Κέντρο Διοτίμα και η σκηνοθέτιδα.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και η Άγγαθα Καρρά, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Λεμονιά Κουμάκη , αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας & υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κ.ά.

Δες εδώ περισσότερα!

Stay tuned για όλα τα event του Έξοδος στην Αθήνα!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1