Time: Ανακήρυξε τον Ζελένσκι «Πρόσωπο της Χρονιάς»
Τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακήρυξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022 το περιοδικό Time.

Τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακήρυξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022 το περιοδικό Time, αναγνωρίζοντας την ηγετική του ικανότητα στη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία.

«Η επιτυχία του Ζελένσκι ως ηγέτη εν καιρώ πολέμου βασίστηκε στο γεγονός ότι το θάρρος του είναι μεταδοτικό. Μεταδόθηκε σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας τις πρώτες μέρες της εισβολής, καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι ο πρόεδρος είχε μείνει στη θέση του», επισημαίνει το Τime.

Το περιοδικό χαιρέτισε επίσης το «πνεύμα» της Ουκρανίας, δηλαδή την αντοχή της και το ανάστημα που όρθωσε στην εισβολή που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι η τελευταία αναγνώριση του Ζελένσκι -μετά από εκείνην πρόσφατα των Financial Times-, ο οποίος είδε τη φήμη του -από πρώην κωμικός της τηλεόρασης- να εκτοξεύεται ως ηγέτη με διεθνή εμβέλεια.

Ο Ζελένσκι, που ενσαρκώνει την αντίσταση των Ουκρανών μετά την έναρξη της εισβολής τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει χαρακτηρίσει τον πόλεμο «αγώνα ενός φιλειρηνικού λαού που επιδιώκει την ελευθερία από την τυραννία».

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;