Spotify: Τα top 10 τραγούδια που άκουσε το ελληνικό κοινό το 2022
Spotify: Τι άκουσε το ελληνικό κοινό το 2022;

Χθες Τετάρτη 30 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε το Spotify Wrapped, όπου όλοι μπορούσαν να δουν ποιους καλλιτέχνες, τραγούδια και podcasts άκουσαν περισσότερο το 2022. Μεταξύ άλλων το Spotify έδωσε στη δημοσιότητα τα τραγούδια με τα περισσότερα streams στην Ελλάδα το 2022 με την ελληνική τραπ να κυριαρχεί εμφανώς στη λίστα.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming κυριαρχεί το mega hit «Nani» του Mad Clip και του του Light, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε μερικούς μήνες μετά το θάνατο του τράπερ με τίτλο «Money and Drugs Can’t Live In Poverty» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο. Το τραγούδι έχει συγκεντρώσει πάνω από 15,5 εκατομμύρια streams στο Spotify και έχει γίνει διαμαντένιο.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το «24hrs» του Light και του Trannos, το οποίο έχει συγκεντρώσει επίσης πάνω από 15,5 εκατομμύρια streams στο Spotify από την κυκλοφορία του, τον προηγούμενο Ιούλιο, ως κομμάτι του άλμπουμ «Romeo» του Light.

Έπειτα, ακολούθησε το «Mediterranean» του Sidarta και του Saske, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν το «Obsessed» των Light, FY και Trannos και το «Akomi» του Sidarta επιβεβαιώνοντας πως ο Sidarta με λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας στη σκηνή μάλλον ήρθε για να μείνει.

Όσον αφορά το λαϊκό τραγούδι, το πρώτο ελληνικό λαϊκό τραγούδι της λίστας βρίσκεται, «Αμαρτίες» της Αναστασίας, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο και έχει συγκεντρώσει πάνω από 10,7 εκατομμύρια streams στο Spotify. Τέλος, το πρώτο τραγούδι ξένου καλλιτέχνη εντοπίζεται στο No. 38 και είναι το «As It Was» του Harry Styles, το όποιο έτσι κι αλλιώς ήταν για το 2022 το τραγούδι με τα περισσότερα streams στο Spotify παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι οι αριθμοί που αναφέρονται δεν αφορούν τα streams που έχει συγκεντρώσει εκάστοτε τραγούδι αποκλειστικά στην ελληνική αγορά, αλλά αποτελούν τα συνολικά streams που διαθέτει κάθε τραγούδι στην πλατφόρμα ανεξάρτητα από τη χώρα των ακροατών, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των streams προέρχεται από την Ελλάδα.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ STREAMS ΣΤΟ SPOTIFY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2022

  1. «Nani» – Mad Clip, Light, Skive
  2.  «24hrs» – Light, Trannos
  3. «MEDITERRANEAN» – Sidarta, Saske, Beyond
  4.  «Obsessed» – Light, FY, Trannos
  5. «AKOMI» – Sidarta, Beyond
  6. «FAVELA» – Rack, Oge, MENJU
  7. «NANA» – SNIK, Rack
  8. «CELINE» – Hawk, Baghdad
  9. «PADOU» – Saske, Beyond, Issy Beats
  10. «Trafficante – SNIK, Vlospa, Oge

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1