Πελέ: Κύμα συμπαράστασης από το Κατάρ - Δηλώνει «δυνατός» μέσα από το νοσοκομείο
Ο Πελέ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Instagram όπου δηλώνει «δυνατός και γεμάτος ελπίδα» μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να μην ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία.

Μέσα από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το απόγευμα του Σαββάτου, είχε γίνει γνωστό πως η υγεία του θρύλου του ποδοσφαίρου Πελέ δεν πάει καλά. Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο, ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ανέφερε πως τα μηνύματα στήριξης τού κόσμου, καθώς και το να παρακολουθεί τη Βραζιλία στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ του δίνουν ενέργεια.

Να σου υπενθυμίσουμε πως ένα δημοσίευμα βραζιλιάνικης εφημερίδας ανέφερε πως ο Πελέ ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία και πως έχει μεταφερθεί σε μονάδα παρηγορητικής φροντίδας. Στη δήλωσή του μέσω Instagram, ο γνωστός ποδοσφαιριστής αναφέρει:

«Φίλοι μου, θέλω να είστε ήρεμοι και θετικοί.

Είμαι δυνατός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ την αγωγή μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που λαμβάνω.

Έχω πολλή πίστη στο θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που δέχομαι από εσάς από όλο τον κόσμο, με γεμίζει ενέργεια. Καθώς και το να παρακολουθώ την εθνική Βραζιλίας στο Μουντιάλ» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

Ο 82χρονος, τρεις φορές νικητής του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου, νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη σε νοσοκομείο. Ο Πελέ πήγε για την «μηνιαία επίσκεψη ρουτίνας», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Στο παρελθόν, είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου του παχέος εντέρου. Αυτό είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου Israelita Albert Einstein, «ανταποκρίθηκε καλά στην αγωγή για την αναπνευστική λοίμωξη», ενώ επανεξετάζεται η αγωγή για τον καρκίνο.

Όλα αυτά γίνονται, ενώ στην Ντόχα διεξάγεται το Μουντιάλ 2022!

Στο πλευρό του όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου

Όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων είναι στραμμένα στο Κατάρ και το Μουντιάλ 2022. Έτσι, η Ντόχα ήταν το καλύτερο μέρος για να τιμηθεί ο Πελέ και να δοθεί μήνυμα συμπαράστασης. Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, μάλιστα, μία φωτογραφία του σπουδαίου ποδοσφαιριστή κόσμησε πολλά από τα κτίρια της πόλης, ενώ συνοδευόταν με μηνύματα και ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Γύρω από το στάδιο «Lusail», στα βόρεια της πόλης, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός, και στον περίφημο «Aspire Tower», όχι μακριά από το στάδιο «Khalifa», δεσπόζει μια εικόνα του Πελέ, στην οποία φοράει την πράσινη φανέλα με το περίφημο Νο10. Την εικόνα ακολουθεί η ευχή:

«Να γίνεις καλά σύντομα»

Παράλλλα, στον κορνίσκο, τον μεγάλο τουριστικό περίπατο κατά μήκος του κόλπου της Ντόχα, δεκάδες drones, που ζωντανεύουν κάθε απόγευμα, σχεδίασαν μια φανέλα με την επιγραφή «Πελέ» και «Nο10». Και αυτή η εικόνα ακολουθήθηκε από την ίδια ευχή!

Τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον Πελέ έρχονται και από τους ίδιους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Ο αρχηγός της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, μίλησε και για την κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου άσσου σε συνέντευξη Τύπου και δήλωσε:

«Στέλνουμε προφανώς όλες μας τις σκέψεις σε αυτόν και την οικογένειά του. Είναι έμπνευση στο άθλημά μας, απίστευτος παίκτης και απίστευτη προσωπικότητα»

Ο Γάλλος σούπερ σταρ Κιλιάν Μπαπέ απέτισε και αυτός φόρο τιμής στον Πελέ γράφοντας στο Twitter:

«Προσευχηθείτε για τον Βασιλιά»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;