Το επόμενο smartphone σου θα... «γελάει» με τα τσιμέντα χάρη στην Corning
Το Gorilla Glass Victus 2 υπόσχεται αντοχή στις πτώσεις σε τσιμέντο από ύψος ενός μέτρου.

Τη νέα γενιά του πασίγνωστου Gorilla Glass ανακοίνωσε χθες η Corning, τα ενισχυμένα γυαλιά της οποίας χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα smartphones της αγοράς.

Στην προκειμένη περίπτωση η ανακοίνωση αφορά στο κορυφαίο της προϊόν, το Gorilla Glass Victus 2, που απευθύνεται στις επόμενες «ναυαρχίδες» των smartphone και το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι πιο ανθεκτικό από ποτέ, ικανό να αντέξει για πρώτη φορά πτώσεις σε τσιμέντο από ύψος ενός μέτρου.

Να τονίσουμε ότι το ύψος τους ενός μέτρου αντιστοιχεί σε ένα από τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα των smartphones, την πτώση μιας συσκευής από τα χέρια ή από την τσέπη ενός χρήστη, όπου εκατομμύρια οθόνες βρίσκουν άδοξο τέλος κάθε χρόνο – τα νούμερα κάνουν λόγο για 90 με 100 εκατομμύρια σπασμένες οθόνες smartphones σε ετήσια βάση ή τρεις σπασμένες οθόνες κάθε δευτερόλεπτο.

Μάλιστα, η Corning τονίζει ότι στις εσωτερικές εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποιεί, τα “crash dummies” της είναι πιο βαριά, πιο λεπτά και με μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης από τα σύγχρονα smartphones, υπονοώντας ότι η αντοχή θα είναι ακόμα καλύτερη σε πραγματικές συνθήκες.

Παράλληλα, το Gorilla Glass Victus 2 θα προσφέρει την ίδια αντοχή με τον προκάτοχό του στις πτώσεις σε άσφαλτο, παραμένοντας άθραυστο σε πτώση από ύψος δύο μέτρων – πάνω δηλαδή από το ύψος του κεφαλιού -, ή ανθεκτικό σε 20 διαδοχικές πτώσεις από ύψος ενός, ενώ προσφέρει αντίστοιχη αντοχή σε γρατζουνιές.

Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ποιες συσκευές θα χρησιμοποιήσουν πρώτες το νέο Gorilla Glass Victus 2, αλλά με δεδομένο ότι η Corning μιλάει για διαθεσιμότητα στις αρχές του 2023, είναι πολύ πιθανό τα πρώτα smartphones που θα το χρησιμοποιήσουν να είναι τα επερχόμενα Galaxy S23 Series της Samsung, που εικάζεται ότι θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Εσύ, πόσες οθόνες έχεις κλάψει, από πτώση του smartphone σου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1