Χάρβαρντ: Έρευνα που ξεκίνησε το 1938 αποκαλύπτει τι είναι αυτό που μας κάνει χαρούμενους
Τα αποτελέσματα της έρευνας του, που ξεκίνησε το 1938, είχε σκοπό να αποκαλύψει τι κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους στη ζωή τους.

Η ζωή ποτέ δεν είναι μία ευθεία γραμμή και πολλές φορές γίνεται απρόβλεπτη, έχοντας λύπες, χαρές, αποτυχίες και επιτυχίες. Κατακλύζεται από ποικίλα συναισθήματα τα οποία ακόμη κι αν είναι επώδυνα, μας κάνουν καλύτερους και έτοιμους να δεχθούμε την ευτυχία έχοντας μεγαλύτερη σοφία και γνώση. Ευτυχία… μία λέξη αμφιλεγόμενη, πολύπλευρη και υποκειμενική χωρίς αντικειμενικό αντίκρισμα μέχρι και σήμερα.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα χρήματα και η κοινωνική καταξίωση φέρνουν τη χαρά και την ευτυχία στο κατώφλι κάθε ανθρώπου. Βέβαια ένα γνωστό ρητό αναφέρει ότι «τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία». Άραγε ποιο είναι τελικά το κλειδί της;

Το ίδιο αναρωτιέται και το Χάρβαρντ από το 1938 και μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια διεξήγαγε μία έρευνα για να ανακαλύψει το μαγικό συστατικό που φέρνει τη χαρά στη ζωή των ανθρώπων. Τα αποτελέσματα της έρευνας του, που ξεκίνησε το 1938 και στην οποία πήραν μέρος 724 άτομα από διάφορα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, είχε σκοπό να αποκαλύψει τι κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους στη ζωή τους.

Έτσι, ειδικοί μελέτησαν αυτά τα άτομα σε όλη τους τη ζωή και έφτασαν σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Είναι δύο τα πράγματα που τελικά μας κάνουν ευτυχισμένους. Ο πρώτος παράγοντας είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί. Φίλοι, σχέσεις, οικογένεια. Όταν δηλαδή ένα άτομο έχει γύρω του ανθρώπους που αγαπά και τον αγαπούν.

Ο δεύτερος παράγοντας δεν είναι τα χρήματα, αλλά μια απλή στάση ζωής: να μην ανησυχείς για μικρά πράγματα. Οι άνθρωποι που μπορούσαν να επικεντρωθούν μόνο σε αυτά που είχαν πραγματική σημασία, ήταν τελικά πιο χαρούμενοι στη ζωή τους. Ακόμη και αν δεν ήταν πλούσιοι.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 20 
 1 
 2 
 2