Παν Αιγαίου: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Παν. Αιγαίου: Το σεμινάριο είναι εξ αποστάσεως και εξ ολοκλήρου ασύγχρονο.

Πληροφορίες Σεμιναρίου: Το Υπουργείο Παιδείας έχει εντάξει στα σχολεία την ενότητα – μάθημα “ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” το οποίο αντλεί τη θεματολογία του από το επιστημονικό πεδίο «Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη».

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Οργανισμό GoLearn, με βάση το νέο μάθημα στα σχολεία πραγματοποιεί το νέο εξ αποστάσεως 9μηνο μοριοδοτούμενο σεμινάριο με τίτλο “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Βιώσιμη Ανάπτυξη στην κοινωνία”.

Το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μήνες (440 ώρες) και υλοποιείται εξ ολοκλήρου ασύγχρονα χωρίς καθόλου υποχρεωτικές ζωνταντές παρακολουθήσεις.

Στο τέλος του Προγράμματος ο επιμορφούμενος λαμβάνει μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα έχει λάβι ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή επιμόρφωση πάνω στην θεματική του Περιβάλλοντος που έχει ενταχθεί στα σχολεία!

Η Θεματική του Περιβάλλοντος αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το Υπ.Παιδείας. Πρόσφατα η Υφυπουργός Παιδείας είχε τονίσει πως «Θέλουμε η μαθητική κοινότητα να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία».

Α

ντικείμενο προγράμματος

Αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος επιμόρφωσης είναι η εισαγωγή των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συγκριτικό πλεονέκτημα του παρόντος προγράμματος είναι η σφαιρικότητα των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες/ουσες στο σύνολο των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030, όπως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί θα εμβαθύνουν στις έννοιες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, γνωρίζοντας τους βασικούς στόχους που έχουν τεθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), συμβάλλοντας στην προετοιμασία των μαθητών/ριών τους ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους τους, αλλά και στις επόμενες γενιές. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί θα αναγνωρίσουν και θα είναι σε θέση να συμβουλεύσουν τους/τις μαθητές/ριές τους όσον αφορά στα επαγγέλματα του μέλλοντος, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται προσφέροντας στους/στις εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να σχεδιάσουν τα δικά τους διδακτικά σενάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Βιώσιμης Ανάπτυξης και δημιουργώντας κοινότητες μάθησης για τον διαμοιρασμό τους

Σε ποιους απευθύνεται:

Α) Σε όσους αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς θέλουν να συγκεντρώσουν μόρια για το σύστημα διορισμών ή τις προσλήψεις στους πίνακες και να ενταχθούν και στους επικουρικούς πίνακες ειδικής αγωγής
Β) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων που θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης
Γ) Σε αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού
Δ) Σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και απόφοιτους σχολών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών
Ε) Σε όσους θέλουν να εξειδικευτούν στο πεδίο του Περιβάλλοντος
Ζ) Σε όσους φοιτούν ή έχουν ολοκληρώσει ΠΜΣ στην ΕΑΕ και άλλα πάνω στις επιστήμες της αγωγής και στα παιδαγωγικά
Η) Σε όσους θέλουν να εργαστούν στην ιδιωτική εκπαίδευση και σε άλλες δομές μη τυπικής εκπαίδευσης
Θ) Σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση
Ι) Σε όσους θέλουν να επιμορφωθούν για τα εργαστήρια Δεξιοτήτων

Μοριοδότηση

2 Μόρια στο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ – αναπληρωτές και αδιόριστοι υποψήφιοι)
10 μόρια για διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
1 μόριο για τα στελέχη εκπαίδευσης σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως που είναι σε διαβούλευση

Έναρξη στις 28 Νοεμβρίου
Εγγραφές έως 30 Νοεμβρίου

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
63'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
63'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
4'
44 - 61
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
47 - 44
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;