Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πού και πότε θα «χτυπήσει»
Νέα κακοκαιρία είναι προ των πυλών με επικίνδυνα φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει;

Ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo, Κώστας Λαγουβάρδος, μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου και προειδοποίησε για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές. Η κακοκαιρία φαίνεται να πλήττει τη χώρας μας από την Τετάρτη

Ο κ. Λαγουβάρδος προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού. Όπως τόνισε:

«Η μέρα που θέλει προσοχή είναι η Τετάρτη, γιατί, παρ’ ότι θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω της στροφής των ανέμων, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική κακοκαιρία η οποία θα μας επηρεάσει, ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό μετά το σημερινό, το οποίο θα είναι αρκετά βαθύ. Θα κατευθυνθεί από την Ιταλία προς ο Ιόνιο και θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, με σχετικά μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές» 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα δούμε τις λεπτομέρειες και αύριο για το πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, αλλά φαίνεται να είναι μια μέρα αρκετά επικίνδυνη.

Όπως εξήγησε θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, στην Αττική, σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη.

Πώς αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία;

Ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρθηκε και στο σημερινό βαρομετρικό χαμηλό και επεσήμανε ότι η ανατολική Κρήτη, αλλά και οι περιοχές των Δωδεκανήσων, θα έχουν έντονα φαινόμενα. Όπως εξήγησε:

«Αναμένονται καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές του νησιού, αλλά θα έχουμε βροχή και στα δυτικά και στο εσωτερικό των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. Εκτιμώ ότι σε κάποιες περιοχές θα έχουμε βροχές που θα ξεπεράσουν συνολικά τα 30 – 40 χιλιοστά, δεν θα έχουμε κάτι απειλητικό δηλαδή, αλλά χρειάζεται προσοχή»

Ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επεσήμανε πως αύριο θα έχουμε λιγότερα φαινόμενα, στην Κρήτη θα έχουμε κάποιους τοπικούς όμβρους. Θα πέσει η θερμοκρασία στους 15 – 16 βαθμούς και, όπως εκτίμησε ο κ. Λαγουβάρδος, η τρέχουσα κακοκαιρία είναι πιθανόν να φέρει κι άλλα χιόνια στον Ψηλορείτη και στα Λευκά Όρη.

Να σημειώσουμε πως και νωρίτερα τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1