Κίνα: Σοβαρά επεισόδια στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone
Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο ξυλοκοπήθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, γράφει το Associated Press.

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο ξυλοκοπήθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, γράφει το Associated Press.

Αυτό συνέβη μετά από διαμαρτυρίες για τις αμοιβές εν μέσω υγειονομικών ελέγχων, σύμφωνα με μάρτυρες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη (23/11).

Τα βίντεο, τα οποία, λέγεται ότι τραβήχτηκαν στο εργοστάσιο στην κεντρική πόλη Zhengzhou έδειχναν χιλιάδες ανθρώπους με μάσκες απέναντι σε σειρές αστυνομικών με λευκές προστατευτικές στολές και πλαστικές ασπίδες δυνάμεων ασφαλείας. Αστυνομικός κλώτσησε και χτύπησε έναν διαδηλωτή με ρόπαλα αφού αυτός άρπαξε έναν γκλοπ που είχε χρησιμοποιηθεί για να τον χτυπήσει.

Η απογοήτευση από τους περιορισμούς σε περιοχές σε όλη την Κίνα που έχουν κλείσει καταστήματα και γραφεία και έχουν περιορίσει εκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους έχει ξεσπάσει σε διαδηλώσεις, γράφει το Associated Press. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατοίκους να γκρεμίζουν οδοφράγματα στημένα για να επιβάλουν τον αποκλεισμό των γειτονιών.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα υποσχέθηκε αυτό το μήνα να προσπαθήσει να μειώσει τις αναταραχές περιορίζοντας τις καραντίνες και κάνοντας άλλες αλλαγές. Αλλά το κόμμα εμμένει σε μια στρατηγική «μηδενικών κρουσμάτων COVID-19» που στοχεύει στην απομόνωση κάθε κρούσματος, ενώ άλλες κυβερνήσεις χαλαρώνουν τους ελέγχους και προσπαθούν να ζήσουν με τον ιό.

Τον περασμένο μήνα, χιλιάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν από το εργοστάσιο iPhone που διαχειρίζεται ο τεχνολογικός όμιλος Foxconn της Ταϊβάν λόγω καταγγελιών για μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας μετά από κρούσματα του ιού.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1