ΕΚΠΑ: Νέο e-learning με τίτλο «Διοίκηση και Σχεδιασμός του Μέλλοντος, Εισαγωγή στην Έννοια του Foresight: Δεξιότητες Διοίκησης»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το σεμινάριο του ΕΚΠΑ.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος είναι να εισάγει τους εκπαιδευόμενους στη λογική της αντιμετώπισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής και τη φιλοσοφία των προβλέψεων στο περιβάλλον των επιχειρήσεων.

Οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν μια διεπιστημονική προσέγγιση τόσο από πλευράς έρευνας όσο και από πλευράς διακυβέρνησης. Μέσα από το πρόγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι κατανοούν γιατί απαιτείται διαχείριση και αποδοχή της αβεβαιότητας. Εδώ έρχεται το foresight thinking, το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως στρατηγική πρόβλεψη ή προοπτική διερεύνηση. Το πρόγραμμα δίνει τα εργαλεία για την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων του «τώρα» και του μακρινού «αύριο».

Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να εφαρμόζουν μια διαδικασία συστηματικής συλλογιστικής για την ανάπτυξη «σεναρίων», κατανοητών ως πιθανών μελλοντικών καταστάσεων που μπορούν να επιτευχθούν (ή να αποφευχθούν) μέσω της δράσης στο παρόν. Αποκτούν δεξιότητες αλφαβητισμού στις επιστήμες του μέλλοντος (Futures Studies).

Παράλληλα, κάθε άσκηση ανάλυσης προοπτικών βασίζεται στα συγκεκριμένα δεδομένα της επιχείρησης και έχει μια σειρά από στόχους, λειτουργίες, περιορισμούς, αποτελέσματα και οφέλη. Το Foresight είναι ένας καλά εδραιωμένος τομέας με ισχυρή ακαδημαϊκή βάση. Η θεμελιώδης αρχή του είναι ότι το μέλλον δεν μπορεί μεν να προβλεφθεί, μπορεί όμως μέσω συστηματικών διαδικασιών να διαμορφωθεί σύμφωνα με τους στόχους που θέτει ένας οργανισμός και το όραμά του.

Το Foresight υποστηρίζει την κατάρτιση σχεδίων έκτακτης ανάγκης για τα ανεπιθύμητα αλλά πιθανά «μέλλοντα» δημιουργώντας σενάρια, μεταβαίνοντας από την πρόβλεψη και τη διορατικότητα στη στρατηγική και τη δράση. Το βασικό του εργαλείο είναι η εκπόνηση σεναρίων, με βάση τα οποία διερευνώνται τα πιθανά μέλλοντα και λαμβάνονται οι αποφάσεις διευρύνοντας τις δυνατότητες ατόμων και επιχειρήσεων να σχεδιάσουν το μέσο και μακροπρόθεσμο μέλλον πέρα από τον τυπικό στρατηγικό σχεδιασμό.
Τέλος, σε μια από τις ενότητες του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευομένους να γνωρίσουν την τεχνολογία AR (Augmented Reality= Επαυξημένη πραγματικότητα).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευση
  •  Απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συναφή εργασιακή ενασχόληση σε επιχειρήσεις
  • Στελέχη Επιχειρήσεων, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Επιχειρηματίες, Πωλητές, Στελέχη Δημόσιων & Ιδιωτικών Οργανισμών, Επικεφαλής Εταιρειών, Project Managers, Επικεφαλής Ομάδων Εργασίας, Managers επιχειρήσεων και οργανισμών, Στελέχη  ΜΚΟ, Υπάλληλους δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
3/2/2023

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
13/2/2023

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
4 Μήνες (110 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 255 €
Αριθμός δόσεων: 3
Ποσό δόσης: 85 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 242 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;