Μεγάλες αλλαγές στη Disney - Επιστρέφει ο Bob Iger
Ο Bob Chapek φεύγει και ο Bob Iger επιστρέφει σαν CEO της Disney.

Περίπου τρία χρόνια έχουν περάσει από την αποχώρηση του Bob Iger από CEO της Disney. Το βράδυ της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου, έχει γνωστό πως ο πρώην CEO επιστρέφει στον ρόλο της και θα αντικαταστήσει τον Bob Chapek. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να έχει άμεση ισχύ.

Η ξαφνική επιστροφή του Bob Iger έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο, ωστόσο δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ, καθώς το υψηλόβαθμο στέλεχος θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρίας για περίπου δύο χρόνια. Στα δύο χρόνια αναμένεται να οριστεί και ο νέος διάδοχος για το ρόλο αυτό.

Να σημειωθεί πως ο Chapek ήταν επιλογή του ίδιου του Iger, αλλά δυστυχώς η μετάβαση δεν ήταν τόσο ομαλή όσο θα περίμενε. Μάλιστα, φαίνεται οι μέτοχοι της Disney να μην έχουν ικανοποιηθεί από τις επιλογές του και την πορεία της εταιρείας μετά την απομάκρυνση του Iger.

Από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε ο Bob Chapek ως CEO της Disney, η εταιρία ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα. Ανάμεσά σε αυτά ήταν η δημόσια ρήξη με την Scarlett Johansson για την ταυτόχρονη πρεμιέρα του της ταινίας «Black Widow» στο Disney+. Στη συνέχεια, ακολούθησαν και πολιτικής φύσεως προβλήματα στην Αμερική, ενώ υπήρχαν και εσωτερικά θέματα στην εταιρεία.

Ένα από τα τελευταία θέματα που φαίνεται να δημιουργήθηκαν με τον Chapek είναι και η δήλωσή του πως δεν βλέπουν ταινίες κινουμένων σχεδίων οι ενήλικες. Καθώς οι ταινίες αυτές αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Disney, η δήλωσή του φαίνεται να προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις μέσα στην εταιρεία.

Μιλώντας σχετικά με την αλλαγή του CEO και την επιστροφή του Iger, η επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Disney, Susan Arnold, τόνισε:

«Ευχαριστούμε τον Bob Chapek για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Disney κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης της εταιρείας στις πρωτοφανείς προκλήσεις της πανδημίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, καθώς η Disney εισέρχεται σε μια ολοένα και πιο σύνθετη περίοδο μετασχηματισμού του κλάδου, ο Bob Iger βρίσκεται σε μοναδική θέση για να οδηγήσει την εταιρεία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο»

Ο Bob Iger είχε το ρόλο από το 2005 μέχρι και το 2020, καταφέρνοντας να εξελίξει τη Disney στον κολοσσό που είναι σήμερα. Υπό την καθοδήγησή του, η εταιρία εξαγόρασε την Pixar το 2005, τη Lucasfilm που έχει το franchise του «Star Wars», καθώς και πιο πρόσφατα την εξαγορά της 20th Century Fox. Επιπλέον, ο Iger ευθύνεται και για την εξαγορά των Marvel Studios και την οικοδόμηση του Marvel Cinematic Universe, το μεγαλύτερο franchise αυτή τη στιγμή, αλλά και αυτό που άλλαξε την όψη του κινηματογράφου.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;