ΕΚΠΑ: Νέο e-learning με τίτλο «Data Science και Μεγάλα Δεδομένα με τη Γλώσσα R και Rstudio»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το σεμινάριο του ΕΚΠΑ.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στην επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, με έμφαση σε μεγάλα σύνολα δεδομένων (large datasets), μέσω της γλώσσας R και του περιβάλλοντος RStudio.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί, η βήμα προς βήμα εκμάθηση της χρήσης της γλώσσας R στην Επιστήμη των Δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων, τεχνικών και των βιβλιοθηκών για Data Science, καθώς και του ολοκληρωμένου περιβάλλοντος ανάπτυξης Rstudio. Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μάθουν να αξιοποιούν τις υπολογιστικές μεθόδους και τεχνολογίες για την ανάλυση των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) που θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιούν data web scraping, να κάνουν προεπεξεργασία των δεδομένων (Data Munging), να υπολογίζουν διάφορα στατιστικά μέτρα και να κάνουν οπτικοποίηση των δεδομένων (Data Visualization). Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοικειωθούν με τη στατιστική και ανάλυση δεδομένων, καθώς και με τη χρήση των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης. Πιο συγκεκριμένα, θα μάθουν τις βασικές αρχές δειγματοληψίας (Sampling), να κάνουν Προγνωστική Ανάλυση (Predictive Analytics) και να επιλέγουν το κατάλληλο μοντέλο (Model selection), ανάλογα με τη φύση του προβλήματος. Ακόμη, θα μάθουν πώς πραγματοποιείται η ανίχνευση των ακραίων τιμών (Outlier detection) και η βηματική παλινδρόμηση (Stepwise regression).Τέλος, μέσα από μελέτες περίπτωσης (Case studies) με Πραγματικά Δεδομένα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με τη γλώσσα R και θα είναι σε θέση να επιλύουν πρακτικά προβλήματα με πραγματικά δεδομένα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και αλλοδαπής καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συναφή εργασιακή ενασχόληση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
3/2/2023

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
13/2/2023

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
3 Μήνες (76 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 340 €
Αριθμός δόσεων: 3
Ποσό δόσης: 113 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 323 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;