Banksy: Η νέα τοιχογραφία του σε χωριό της Ουκρανίας
Η τοιχογραφία, που δείχνει έναν άνδρα να τρίβει την πλάτη του μέσα σε μια μπανιέρα, βρίσκεται στο ισόγειο αυτού που έχει απομείνει από μια πολυκατοικία.

Καθώς έρχεται ο παγωμένος χειμώνας, οι κάτοικοι ενός βομβαρδισμένου ουκρανικού χωριού λένε ότι απολαμβάνουν ιδιαίτερα ένα ζεστό μπάνιο όπως το παρουσιάζει μια τοιχογραφία που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης του δρόμου, Banksy.

Η τοιχογραφία, που δείχνει έναν άνδρα να τρίβει την πλάτη του μέσα σε μια μπανιέρα, βρίσκεται στο ισόγειο αυτού που έχει απομείνει από μια πολυκατοικία, η οποία βομβαρδίστηκε σε ρωσική επίθεση τον Μάρτιο στη Χορένκα, βορειοδυτικά του Κιέβου, κάποτε στην πρώτη γραμμή όπου η επίθεση της Ρωσίας στην πρωτεύουσα σταμάτησε.

Η τοιχογραφία είναι μια από τις επτά που ο Μπάνκσι έχει επιβεβαιώσει πως έχει ζωγραφίσει στην Ουκρανία. Η Ρεζνιτσένκο είπε ότι πρόσφερε στην ομάδα του Banksy μια κούπα με στιγμιαίο καφέ στο διαμέρισμά της, καθώς έκανε κρύο όταν ο καλλιτέχνης πήγε να ζωγραφίσει τον τοίχο.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει στο παρελθόν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy δίνει το παρών σε περιοχές του πλανήτη που έχουν γίνει πεδίο συγκρούσεων. Το 2005 ήταν από τους πρώτους που έκαναν γκράφιτι πάνω στο τείχος που μόλις είχε ολοκληρωθεί για να χωρίσει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη. Το 2015 δημοσιοποίησε ένα βίντεο που είχε γυρίσει στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το 2017 δημιούργησε στη Βηθλεέμ, στην Παλαιστίνη, το Walled Off Hotel, ένα υποτιθέμενο ξενοδοχείο που είχε τη χειρότερη θέα στον κόσμο: Tο τείχος.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
81'
2 - 1
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
'
80 - 82
BARC
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;