Βάζεις τυρί στα μακαρόνια; Υπάρχει λόγος να το ξανασκεφτείς
Οι διατροφολόγοι λένε πως θα πρέπει να περιορίσουμε το τριμμένο τυρί πάνω από τα μακαρόνια.

Ξέρω θα σου τι σπάσω. Και γω όταν το έμαθα ταράχτηκα. Γιατί συνήθως ότι είναι νόστιμο παχαίνει και είναι βλαβερό για την υγεία μας; Τι δοκιμασίες περνάμε άραγε; Γιατί σε μας; Τι άλλο θα μας βρει;

Κι άλλες πολλές τέτοιες ερωτήσεις σκεφτόμαστε όταν ακούμε πως πρέπει να περιορίσουμε ένα λαχταριστό γεύμα. Δεν μας έφταναν λοιπόν όλα τα άλλα, τώρα οι ειδικοί θέλουν να μας κόψουν και το τυρί στα μακαρόνια.

Ομολογουμένως τα μακαρόνια με κιμά ή και με οποιοδήποτε άλλον συνδυασμό, ταιριάζουν απόλυτα με τριμμένο τυρί από πάνω. Υπάρχει όμως λόγος για να το περιορίσουμε ει δυνατόν δραστικά.

Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και τα μακαρόνια και το τυρί.

Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα.

Γι’ αυτό και μπορεί να αισθάνεσαι πιο φουσκωμένος-η όταν τρως μακαρόνια και να μην φταίει η ποσότητα που κατανάλωσες. Από εδώ και πέρα θα ξέρεις και αν νιώσεις έτσι μετά από κάθε γεύμα ίσως πρέπει να βάζεις λιγότερη ποσότητα τυριού ή καλύτερα να μη βάζεις τόσο συχνά τυρί στα μακαρόνια.

Φωτογραφία από unsplash.com

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;