Η Estée Lauder αγοράζει την Tom Ford έναντι 2,8 δισ. δολαρίων
Η Estée Lauder Companies ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας του Tom Ford έναντι 2,8 δισ. δολαρίων.

Η Estée Lauder Companies ανακοίνωσε πως προχωράει στην εξαγορά της εταιρείας του Tom Ford, ο οποίος ήταν και μακροχρόνιος συνεργάτη της.

Η συμφωνία φαίνεται να αποτιμά την αμερικανική εταιρεία μόδας και ομορφιάς στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το ποσό της εξαγοράς αναμένεται να καταβληθεί έως το 2025. Η τελική υλοποίηση της συμφωνίας αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των εγκρίσεων και από τις ρυθμιστικές Αρχές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Tom Ford, που ήταν σχεδιαστής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου οίκου, αναμένεται να παραμείνει «δημιουργικός οραματιστής» της μάρκας μέχρι το τέλος του 2023. Παράλληλα, ο Domenico De Sole, πρόεδρος της μάρκας, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Gucci, θα παραμείνει και αυτός σε θέση συμβούλου την ίδια περίοδο.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ έχουν λανσάρει από κοινού τη μάρκα Tom Ford Beauty το 2006.

Η Estée Lauder Companies κατέχει κι άλλες παγκόσμιες μάρκες ομορφιάς, όπως η Clinique και η Bobbi Brown. Σε δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας την Τρίτη, ειπώθηκε πως αναμένονται οι ετήσιες πωλήσεις της σειράς καλλυντικών του Tom Ford να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια «μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder Companies, Fabrizio Freda, δήλωσε για την εξαγορά αυτή, αλλά και την επιτυχία των καλλυντικών της Tom Ford:

«Αυτή η στρατηγική εξαγορά θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια για την Tom Ford Beauty»

Ο Ford, από τη μεριά του, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να είναι:

«Πιο χαρούμενος με αυτή την εξαγορά, καθώς η Estée Lauder Companies είναι το ιδανικό σπίτι για τη μάρκα.

Υπήρξαν εξαιρετικοί συνεργάτες από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της εταιρείας και είμαι ενθουσιασμένος που τους βλέπω να γίνονται οι διαχειριστές της πολυτέλειας σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο» 

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;