Μεχράν Καρίμι Νασερί: Έφυγε από τη ζωή ο Ιρανός που ενέπνευσε το «The Terminal»
Η ιατρική ομάδα του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ ανακοίνωσε πως ο Μεχράν Καρίμι Νασερί, ο Ιρανός που ενέπνευσε την ταινία του Steven Spielberg «The Terminal», έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (12/11).

Μία από τις πιο συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες (και πιο περίεργες) που έχουμε δει να μεταφέρεται στο Σινεμά είναι αυτή του Μεχράν Καρίμι Νασερί. Ο Ιρανός, που ενέπνευσε την ταινία «The Terminal» του 2004 του Steven Spielberg, έφυγε από τη ζωή μέσα στο αεροδρόμιο.

Ο Νασερί μπορεί να είχε καταφέρει να φύγει από το αεροδρόμιο το 2006, ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο θέλησε να επιστρέψει. Όπως έγινε γνωστό από το CNN, ο Νασερί άφησε την τελευταία του πνοή στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ όπου έζησε για 18 ολόκληρα χρόνια. Ο θάνατός του φαίνεται να πέθανε από φυσικά αίτια με την ιατρική ομάδα του αεροδρομίου να τον κηρύσσει νεκρό στον τερματικό σταθμό 2F.

Ο Μεχράν Καρίμι Νασερί ήταν Ιρανός πρόσφυγας που κατευθυνόταν στην Αγγλία μέσω Βελγίου και Γαλλίας το 1988. Όταν έχασε τα χαρτιά του, δεν μπορούσε ούτε να επιβιβαστεί σε πτήση, ούτε να φύγει από το αεροδρόμιο. Έτσι, παρέμεινε στο αεροδρόμιο μέχρι το 2006.

Ο Ιρανός έφυγε το 2006 από το αεροδρόμιο. Ωστόσο, το φετινό Σεπτέμβριο επέστρεψε και ζούσε ως άστεγος στον δημόσιο χώρο του αεροδρομίου. Ένας εκπρόσωπος του Σαρλ ντε Γκωλ δήλωσε πως προηγούμενα είχε ζήσει σε οίκο ευγηρίας. Ο ίδιος εκπρόσωπος υποστήριξε πως ο Νασερί ήταν ένας «εμβληματικός χαρακτήρας» στο αεροδρόμιο και:

«Ολόκληρη η κοινότητα του αεροδρομίου ήταν δεμένη μαζί του και το προσωπικό μας τον φρόντιζε όσο το δυνατόν περισσότερο επί πολλά χρόνια, ακόμη και αν θα προτιμούσαμε να βρει ένα πραγματικό καταφύγιο»

Η ταινία του Steven Spielberg «The Terminal» βασίστηκε στην ιστορία του Μεχράν Καρίμι Νασερί με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου να σημειώνει πως:

«Η ταινία του Spielberg υποδηλώνει ότι είχε κολλήσει σε μια ζώνη διέλευσης στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ. Στην πραγματικότητα, πέρασε αρκετές περιόδους που διέμενε εκεί, αλλά πάντα στον δημόσιο χώρο του αεροδρομίου ήταν πάντα ελεύθερος να κυκλοφορεί»

Μεχράν Καρίμι Νασερί

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια στιγμή οι γαλλικές αρχές τού πρότειναν να του επιτρέψουν να διαμείνει στη Γαλλία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Νασερί απέρριψε την προσφορά, επειδή ήθελε να φτάσει στον αρχικό του προορισμό, την Αγγλία.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;