Μαραθώνιος 2022: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης - Πρώτη στις γυναίκες η Β. Κωνσταντινοπούλου
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών, πήρε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (Μαραθώνιος 2022), ενώ την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών, πήρε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Τρίτος πέρυσι, ο Πιτσώλης, -αθλητής του «ΓΑΣ Ο Ιλισσός» -έφθασε στον θρίαμβο με μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα, κόβοντας την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 2:23.44. Ο μεγάλος νικητής και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, δήλωσε μετά τον τερματισμό:

«Αφιερώνω τη νίκη στο γιό μου που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες». Και πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στον Μαραθώνιο»

Ο Πιτσώλης στάθηκε στον τερματισμό και περίμενε τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ). Η μεγάλη μορφή του Μαραθωνίου στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, νικητής πέρυσι με ρεκόρ αγώνων 2:16.49, πρωταθλητής Ελλάδας τέσσερις φορές στη συνέχεια (2017, 2018, 2019, 2021), αθλητής που διακρίνεται και πέρα από τα σύνορα, τερμάτισε σε 2:24.45 και ο Πιτσώλης έσπευσε να τον αγκαλιάσει.

«Όταν πέρασα τον Γκελαούζο δεν το πίστευα. Πώς να το κάνουμε; Είναι ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος», είπε ο μεγάλος νικητής, ο οποίος αγκάλιασε και τον τρίτο Κωνσταντίνο Σταμούλη (ΓΑΣ Αγρινίου, 2:25.37) που επεσήμανε ότι:

«Eίμαι πρωτάρης στον Μαραθώνιο. Η αλήθεια είναι ότι με ταλαιπώρησε η θερμοκρασία. Έβγαλε ζέστη. Δεν τον ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Από ένα σημείο κι έπειτα ο μοναδικός στόχος μου ήταν να τερματίσω»

Από την πλευρά του, ο Γκελαούζος, τόνισε:

«Ο καιρός μάς δυσκόλεψε πολύ, είναι αλήθεια. Είχα αγωνιστεί στο Βερολίνο (ατ. ρεκόρ) και δεν είχα προλάβει να ξεκουραστώ όσο έπρεπε. Είμαι ικανοποιημένος όμως, επειδή έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Χαράλαμπο για τη νίκη του. Στο τέλος άδειασα από δυνάμεις»

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου του ΑΠΚ Νεάπολης έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 2.46.01, επίδοση που αναμένεται να τη φέρει στις 20 κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας.  Η ίδια δήλωσε μετά τον τερματισμό της:

«Είναι λες και ζω ένα όνειρο»

Με πληροφορίες από kathimerini.gr και ΕΡΤ
Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;