Η EA ανακοίνωσε πως σταματάει την κυκλοφορία μίας από τις πιο δημοφιλείς σειρές βιντεοπαιχνιδιών
Η EA σοκάρει τους gamers ανακοινώνοντας πως διακόπτει ένα από τα πιο δημοφιλή racing βιντεοπαιχνίδια.

Η EA έκανε μία ανακοίνωση που αναμένεται να στεναχωρήσει αρκετούς gamers, ειδικά εκείνους που λατρεύουν τα racing βιντεοπαιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την κυκλοφορία της δημοφιλούς σειράς βιντεοπαιχνιδιών «Project CARS».

Το γνωστό franchise είχε περάσει στα χέρια της EA πρόσφατα, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως το «Project CARS 4» που ήταν εδώ και κάποιο καιρό υπό ανάπτυξη ακυρώθηκε, ενώ η εταιρία δε σκοπεύει να επενδύσει περεταίρω στη σειρά στο μέλλον. Μάλιστα, η Electronic Arts ξεκαθάρισε είναι πως όσοι δούλευαν στο νέο παιχνίδι της σειράς θα μεταφερθούν σε άλλα projects της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος της EA, μιλώντας στο GamesIndustry.biz, δήλωσε:

«Σήμερα ανακοινώσαμε εσωτερικά μια ενημέρωση για το racing lineup μας. Μετά από αξιολόγηση του επόμενου «Project CARS» τίτλου και των μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων ανάπτυξής του, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και επένδυση στο franchise.

Αποφάσεις όπως αυτές είναι πολύ δύσκολες, αλλά μας επιτρέπουν να δώσουμε προτεραιότητα σε τομείς που πιστεύουμε ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουμε εμπειρίες που θα αγαπήσουν οι fans. Επικεντρωνόμαστε στα δυνατά μας σημεία στα racing παιχνίδια, ιδιαίτερα στα licensed IPs και στις open world εμπειρίες, και επεκτείνουμε τα franchise μας ώστε να είναι πιο κοινωνικά με μακροπρόθεσμα live services που θα δημιουργήσουν παγκόσμιες κοινότητες. Τα παιχνίδια βρίσκονται στο επίκεντρο της αθλητικής και αγωνιστικής ψυχαγωγίας, και με τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των fans, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να τα εξελίξουμε πέρα από το από το gameplay, παρέχοντας εμπειρίες για να παρακολουθούν οι fans, να δημιουργούν και να συνδέονται με τους φίλους τους.

Συνεργαζόμαστε με όλους όσους επηρεάζονται από αυτή την απόφαση για να τους βρούμε κατάλληλους ρόλους σε άλλες ομάδες της EA Sports και των racing στούντιό μας, καθώς και σε άλλα τμήματα της EA. Προτεραιότητά μας τώρα είναι να παρέχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη στους ανθρώπους μας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης»

Να σου θυμίσουμε πως η ΕΑ εξαγόρασε την Codemasters έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021. Αρχικά, η Take-Two σχεδίαζε την εξαγορά της εταιρείας, ωστόσο η EA έκανε μεγαλύτερη προσφορά την τελευταία στιγμή και εξαγόρασε την εταιρεία. Με την εξαγορά αυτή πέρασαν στα χέρια της και άλλα πασίγνωστα franchises, όπως τα «F1» και «DIRT».

Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς «Project CARS» κυκλοφόρησε το 2020 και είχε λάβει ανάμικτες αντιδράσεις από κριτικούς και φανς.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;