Laurent Simons: «Ο μικρός Αϊνστάιν του Βελγίου» ξεκινάει σε ηλικία 12 ετών το διδακτορικού του στη Γερμανία
Λίγους μήνες αφότου απόκτησε το μεταπτυχιακό του, ο 12χρονος Laurent Simons θα ξεκινήσει τη διδακτορική διατριβή του στο διάσημο γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck

Ένα παιδί-θαύμα ή καλύτερα ένας μικρός Αϊνστάιν βρίσκεται στο Βέλγιο! Ο 12χρονος Laurent Simons, λίγους μήνες αφότου απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική, θα ξεκινήσει διδακτορικό στο διάσημο γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck.

Ο 12χρονος Laurent, που συχνά τον αποκαλούν με το παρατσούκλι «ο μικρός Αϊνστάιν του Βελγίου», τελείωσε σε ηλικία 6 ετών το δημοτικό σχολείο. Ο Laurent είναι από την παραλιακή πόλη της Οστάνδης και τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησε να φοιτεί στο πανεπιστήμιο. Το 2021, ήταν ο πρώτος 11χρονος που απέκτησε πτυχίο στο Βέλγιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σε ηλικία 12 ετών, απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην κβαντική φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας.

Laurent Simons

Τώρα, όπως αναφέρει το Brussels Times, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο ζωή του νεαρού Laurent Simons!

Ο Simons θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο έτος το διδακτορικό του στο διάσημο Ινστιτούτο Max Planck. Ο 12χρονος έχει κάνει, ήδη, πρακτική άσκηση εκεί στην ερευνητική ομάδα Attoworld στο Μόναχο, όπου ερευνούσε λέιζερ για την ανίχνευση καρκίνου στο αίμα των ανθρώπων με παγκοσμίου φήμης καθηγητές.

Laurent Simons

Ο πατέρας του Alexander Simons, μιλώντας στο De Standaard και χωρίς να αποκαλύψει τι θα είναι το διδακτορικό του γιου του, είπε:

«Του αρέσει να είναι εκεί, επομένως μένει εκεί. Θα είναι ένας συνδυασμός χημείας, ιατρικής και φυσικής και θα είναι στα εργαστήρια μέρα με τη μέρα»

Ο πατέρας του πρόσθεσε ότι στον Laurent δεν του αρέσει να περιορίζεται σε ένα πεδίο έρευνας και πως:

«Θα πάρει τον χρόνο που χρειάζεται για να το φέρει σε πέρας. Μπορεί να βυθιστεί σε αυτά τα τρία πεδία, κάτι που είναι υπέροχο»

Με πληροφορίες από Brussels Times

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;