Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα του 112 σε βόρειο Ιόνιο και 'Ηπειρο - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Μήνυμα του 112 με επείγουσα ειδοποίηση που αφορά σε πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Μήνυμα του 112 με επείγουσα ειδοποίηση που αφορά σε πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο εστάλη αργά το απόγευμα της Παρασκευής (4/11) στους κατοίκους του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου, ενόψει της κακοκαιρίας EVA, η οποία αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από το πρωί του Σαββάτου (5/11), μεγάλο μέρος της χώρας.

Η Πολιτική Προστασία πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, ανακοίνωσε πως εστάλη μήνυμα από το 112 για τις περιοχές του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου.

 

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε επίσης πως ανάλογα την εξέλιξη αυτών των φαινομένων και την ενημέρωση της ΕΜΥ θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112 εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.

Ακόμη, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 737 πυρκαγιές σε δασικές και αγροτοδασικές εκτάσεις, αριθμός ρεκόρ για τον Οκτώβριο. Σχετικά με την πυρκαγιά στον Ίασμο Κομοτηνής ο κ. Αρτοποιός είπε ότι έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου της στον ελλαδικό χώρο. “Παρ’ όλη την δυσχέρεια στην πρόσβαση λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων τοπογραφικών χαρακτηριστικών, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις. Στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία γίνονται συντονισμένες ενέργειες από ισχυρές επίγειες κι εναέρια μέσα για την τελική οριοθέτησή της”, τόνισε.

Αποτελεί βεβαιότητα ότι ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά. Είμαστε σε κλιματική κρίση“, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλων των συναρμόδιων φορέων.

Κακοκαιρία Eva: Πώς θα κινηθεί

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Tο Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

  • από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,
  • από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,
  • από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και, κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια. Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
  • μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
  • από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και
  • από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1