Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (5-6/11)
Η κακοκαιρία δεν μας πτοεί καθώς θα βρούμε καταφύγιο στα πιο συναρπαστικά events για αυτή την εβδομάδα!

Έξοδος στην Αθήνα για ακόμη μία φορά στα decks!

Πολλές φορές με ρωτάνε την Παρασκευή τι θα κάνω το ΣΚ. Συνηθώς απαντάω ότι αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Ο καιρός, η διάθεση, η παρέα και πολλά άλλα φυσικά επηρεάζουν αυτή την απόφαση. Μιλώντας βέβαια για τον καιρό, οι προγνώσεις αναφέρουν μία κακοκαιρία η οποία ήδη βρίσκεται προ των πυλών. Ακούει στο όνομα Εύα και οι ειδικοί λένε ότι θα διαταράξει το Σαββατοκύριακό μας.

Εμείς όμως δεν πτοούμαστε καθώς θα βρούμε τον δικό μας παράδεισο και μία όαση στα συναρπαστικά events που μας περιμένουν αυτή την εβδομάδα!

Προσδεθείτε καθώς απογειωνόμαστε με προορισμό τον Πάνθεον των καλύτερων εκδηλώσεων της Αθήνας.

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

✔ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

5-6/11

έξοδος στην Αθήνα

Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας «ελεύθερος», συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Το έργο «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία. Από τον Οκτώβρη, με το έργο αυτό ανοίγει το πρόγραμμα του θεάτρου ΑΘΗΝΑ, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και με νέα, όμορφη αρχιτεκτονική.

Δες εδώ περισσότερα για την παράσταση!

✔ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ – ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ & STRING DEMONS

5-6/11

Η Ελένη Ράντου γράφει πάλι μετά τον ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΜΟΥ μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και “αμνησίας”…ένα γλυκόπικρο Πάρτυ ζωής, σηματοδοτώντας την μετά πανδημία επιστροφή της στο Θέατρο Διάνα,ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθετεί… και οι StringDemons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής.

Η Ελένη Ράντου ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας,αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μετα-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία….

Η παράσταση, που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, έρχεται στο Θέατρο Διάνα αυτό το χειμώνα με προγραμματισμένη πρεμιέρα 4 Νοέμβρη.

Δες εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Lives

✔ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ | ΑΛ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ | Γ.ΛΙΤΑΙΝΑΣ

5/11

έξοδος στην Αθήνα

Η Μελίνα Κανά, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία της – με πάνω από 30 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα – παρέα με τον μοναδικό Αλέξανδρο Κτιστάκη, αλλά τις γεμάτες παλμό και ενθουσιασμό συναυλίες με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου έρχεται τα Σάββατα του Νοεμβρίου στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται, με συνοδοιπόρους τον νεαρό τραγουδοποιό από τη Λάρισα, Αλέξανδρο Κτιστάκη και τον επίσης Λαρισαίο τραγουδιστή, Γιάννη Λίταινα, να μας οδηγήσει και πάλι σε έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά και αερικά, με σαλαμάνδρες και αφρισμένες μπύρες. Σε έναν κόσμο που «αξίζει» και έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια-σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, μαζί με την ήδη αγαπημένη «Παλιά Πληγή» του «Σασμού» και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι και μία μεγάλη μουσική παρέα στον Σταυρό του Νότου Plus με κινητήρια δύναμη τη Μελίνα, τον Αλέξανδρο και τον Γιάννη.

Δες εδώ περισσότερα για το live!

✔NIGHTSTALKER

5/11

έξοδος Αθήνα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το live είναι sold out και θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτήριων στο ταμείο του Gagarin.

Οι Nightstalker επιστρέφουν στο Gagarin, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, για να γιορτάσουν την 10η επέτειο του “Dead Rock Commandos”, καθώς και την φετινή επανέκδοση του εμβληματικού άλμπουμ.

Ο 6ος δίσκος των νονών της ελληνικής heavy rock σκηνής κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου 2012. Είναι ένας πραγματικά έξοχος rock δυναμίτης, γεμάτος riffs και groove. Με οδηγό τον ύμνο “Children of the Sun” (με τα 8.000.000 views στο youtube), το “Dead Rock Commandos” υπήρξε το πλέον εμπορικό album της 30ετούς καριέρας των Nightstalker και τους έκανε καθολικά αποδεκτούς. Παράλληλα, λειτούργησε ως εφαλτήριο για την προβολή της νέας ελληνικής heavy σκηνής που μεγαλούργησε την πρόσφατη δεκαετία.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οι Nightstalker θα ανέβουν ξανά στη σκηνή του αγαπημένου τους venue της οδού Λιοσίων για να παρουσιάσουν το “Dead Rock Commandos”, καθώς και όλες τις σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας τους.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Last Rizla. Με τον ιδιαίτερο sludge/noiz/punk ήχο τους και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους εδώ και 15 χρόνια, έχουν δίκαια κατορθώσει να θεωρούνται από τις πιο σημαντικές μπάντες του σκληρού ήχου της χώρας.

Δες εδώ περισσότερα για το live!

Έξοδος στην Αθήνα: Σινεμά

✔Άμστερνταμ (2022)

5-6/11

Στη δεκαετία του 1930, τρεις φίλοι – ένας γιατρός, μια νοσοκόμα και ένας δικηγόρος – γίνονται μάρτυρες ενός φόνου, γίνονται οι ίδιοι ύποπτοι και αποκαλύπτουν μια από τις πιο εξωφρενικές συνωμοσίες στην ιστορία της Βόρειας Αμερικής.

Δες εδώ σε ποιους Κινηματογράφους προβάλλεται!

✔Φυγή (2021)

5-6/11

έξοδος στην Αθήνα

Το FLEE αφηγείται την εκπληκτική αληθινή ιστορία ενός άντρα, του Amin, στα πρόθυρα του γάμου που τον αναγκάζει να αποκαλύψει το κρυμμένο παρελθόν του για πρώτη φορά.

Δες εδώ τα σημεία προβολής της ταινίας!

Κι άλλα events από το Έξοδος στην Αθήνα

✔DÍA DE LOS MUERTOS -ΤΗΕ DAY OF THE DEAD ΕΧΗΙΒΙΤΙΟΝ

6/11

έξοδος στην Αθήνα

Το Chicago Athenaeum: Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση “Dia De Los Muertos – The Day of The Dead Exhibition” και σας προσκαλούν στα εγκαίνια την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, 2022, στο European Centre/Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στις 18.00.

Ο εορτασμός του “Día De Los Muertos” είναι μια ευκαιρία συνάντησης και μνήμης που περιλαμβάνει εκδηλώσεις μέσω των οποίων ο θάνατος αναγνωρίζεται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας της ζωής. Η «Ημέρα των Νεκρών» της μεξικανικής παράδοσης έχει επίσης ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τους δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο τιμούν αυτή τη βαθιά σημαντική γιορτή μέσα από καλλιτεχνικές εκφράσεις προσωπικής και παγκόσμιας σημασίας.

Καλλιτέχνες από το Μεξικό, την Ιταλία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α, την Σλοβενία, την Ουκρανία, την Γερμανία και το Λουξεμβούργο παρουσιάζουν έργα τέχνης (δισδιάστατα ή τρισδιάστατα), διαφορετικών μέσων τέχνης και έκφρασης, που εξερευνούν δημιουργικά την ουσία και το συναίσθημα αυτών των παραδοσιακών μεξικανικών αξιών. Οι εικόνες, τα σύμβολα και τα μοτίβα είναι ατελείωτα: μνημεία και αναμνήσεις, βωμοί και ιερά, χάρτινα λάβαρα, λουλούδια, κεριά, άγιοι, αγρυπνίες στους τάφους κ.α.

Δες εδώ περισσότερα!

✔Ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη

5/11

Επισκεπτόμαστε το νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και ταξιδεύουμε στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης από τον 16ο αιώνα μέχρι την γενιά του ’30, μέσα από έργα, σχολές και ιστορίες δημιουργών.

Ξεκινώντας από την Κρητική σχολή, τον El Greco και την Επτανησιακή σχολή, περνάμε στην ιστορική ζωγραφική του Θεόδωρου Βρυζάκη για να φτάσουμε στη Σχολή του Μονάχου φέρνει το ρεύμα του ρεαλισμού στην Ελλάδα με τα στοχαστικά πρόσωπα και την ηθογραφία. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η πρωτοπορία του Παρισιού με την «επανάσταση» του χρώματος των ιμπρεσιονιστών εμπνέει μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών (Λύτρας, Παπαλουκάς, Παρθένης κ.ά.) που προβάλλουν το χρώμα και το ελληνικό φως ανανεώνοντας σημαντικά το τοπίο της νεοελληνικής ζωγραφικής.

Επόμενος σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη της ελληνικής ζωγραφικής είναι ο μεσοπόλεμος, με την χώρα βαριά λαβωμένη από πολέμους, κρίσεις και την μικρασιατική καταστροφή. Η γενιά του ’30 θέλει να εκφραστεί μέσα από τα μοντερνιστικά κινήματα που συνταράσσουν την Ευρώπη αλλά και να διατρανώσει την ελληνικότητά της. Οι Κόντογλου, Τσαρούχης, Μόραλης και άλλοι σημαντικοί αφήνουν εξαιρετικά δείγματα δουλειάς που φέρουν το φως και τις μνήμες της πατρίδας μας.

Πάντα με εξειδικευμένο διπλωματούχο ξεναγό και με χρήση συστήματος ασύρματης ξενάγησης για άνετη και ασφαλή παρακολούθηση.

Δες εδώ περισσότερα για την ξενάγηση!

✔BAZAAR Βιβλίων – Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

5/11

έξοδος Αθήνα

Το μεγαλύτερο live bazaar βιβλίων του φθινοπώρου! Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε ένα μοναδικό bazaar.

Ελάτε να βρείτε βιβλία που θα σας συντροφέψουν μια ζωή, σε εξαιρετικές τιμές, με τη βοήθεια της έμπειρης ομάδας των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ.

Τι καλύτερο για το Σαββατοκύριακο από μερικές ώρες με άρωμα βιβλίου στη σκιά των εμβληματικών Κούρων των Εκδόσεων;
Σας περιμένουμε!

Δες εδώ λεπτομέρειες για το bazaar!

Έξοδος στην Αθήνα: Tα καλύτερα πάρτι στην Αθήνα για αυτό το ΣΚ

✔Sat 5 Nov / George Fakinos / Horostasio

5/11

1o set (θα ακολουθήσουν και άλλα φυσικά) του Γιώργου Φακίνου για τη νέα χειμερινή σεζόν του Χοροστάσιου που συνδέει ιδανικά το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον.

Προετοιμάζει το έδαφος από τις 10 κατάλληλα ο Philip Louvaris (τον έχουμε απολαύσει ξανά στα decks μαζί με τον Γιώργο).
Free entry.

Δες εδώ περισσότερα!

✔PARTY -DAY OF THE DEAD

5/11

έξοδος στην Αθήνα

Εδω και 3.000 xρόνια, από τους Αζτέκους έως τη Φρίντα Κάλο και το σήμερα, τρεις ημερες τον χρόνο, ανοιγει η Πύλη του Κάτω Κόσμου και οι Νεκροί επιστρέφουν, προσωρινά, στη Γη.

Οι νεκροί εξακολουθούν να είναι μέλη της κοινότητας, διατηρούνται ζωντανοί στη μνήμη και στο πνεύμα. Το ταξίδι τους είναι μεγάλο,πεινάνε και διψάνε, μα , κυρίως, θέλουν να χορέψουν και να γλεντήσουν.

Η Ημέρα των Νεκρών, που πλεον ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα γιορταστεί και φέτος στο 2510, στο μεγαλύτερο πάρτυ για την Ημέρα των Νεκρών στην Αθήνα.

Φορέστε την μάσκα σας και την καλή σας διάθεση και ελάτε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε!

Δες εδώ λεπτομέρειες!

Παραμείνετε συντονισμένοι στο neolaia.gr για όλα τα νεότερα του Έξοδος στην Αθήνα!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;