Μυθική πρόκληση από εστιατόριο: Μπορείς να φας μερίδα γύρου 2,7 κιλών σε 45 λεπτά;
Όσο κι αν λατρεύουμε τον γύρο είναι αδιανόητο να μπορέσουμε να φάμε τόσο μεγάλη ποσότητα, ακόμα κι αν έχουμε 3 τέταρτα της ώρας χρονικό περιθώριο.

Και σε ποιον δεν αρέσει ο γύρος; Είτε σε τυλιχτό σουβλάκι, είτε σε μερίδα… Οι περισσότεροι ξετρελαινόμαστε μόνο και μόνο στην ιδέα ότι θα φάμε γύρο και μας «τρέχουν τα σάλια» πριν ακόμα σερβιριστεί στο πιάτο μας. Η αλήθεια είναι πως καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες, μα όσο κι αν αρέσει σε κάποιον ο γύρος, μπορεί άραγε να φάει 2,7 κιλά γύρου σε 45 λεπτά;

Σίγουρα αυτή η μυθική πρόσκληση πηγαίνει για τους καλοφαγάδες και φανατικούς του είδους… Όποιος θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές και τα όρια του θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την Ατλάντα των ΗΠΑ σε ένα εστιατόριο, το Pita Mediterraneanό Street Food, όπου ο ιδιοκτήτης είχε την ιδέα να προκαλέσει τους πελάτες του σε μια δοκιμασία που την ονόμασε «Όλυμπος».

Ο διαγωνισμός λέει πως ο πελάτης θα πρέπει να φάει μια μερίδα γύρου 2,7 κιλών σε 45 λεπτά.

Η μερίδα αποτελείται από 1,5 κιλό τηγανιτές πατάτες με μπαχαρικά, κομμένες πίτες, σάλτσα ταχίνι και κομματάκια φέτας. Όλα αυτά καλύπτονται από 2 κιλά μοσχαρίσιο γύρο και 1,5 κιλό τζατζίκι και μισό κιλό ντομάτες.

Ολόκληρη η πιατέλα ζυγίζει περίπου 6 κιλά, ενώ ο διαγωνιζόμενος δεν είναι απαραίτητο να πιει κάποιο ποτό ή μπύρα με το γεύμα του.

Ο νικητής δεν πληρώνει την μερίδα, η οποία κοστίζει 45 δολάρια, ενώ κερδίζει ένα μπλούζάκι του καταστήματος και το όνομά του θα μπει στο Wall of Fame του «Pita Mediterranean Street Food».

Κι όμως έχουμε ήδη έναν νικητή

Ένας Αμερικανός, ο Randy Santel, πολύ γνωστός στο διαδίκτυο για τα γαστρονομικά και λαίμαργα κατορθώματα του, δέχθηκε την πρόκληση και έφερε εις πέρας την αποστολή σε χρόνο 19 λεπτών και 47 δευτερολέπτων!

Η συγκεκριμένη πρόκληση είναι διαθέσιμη και σε ακόμα 35 καταστήματα της ίδιας αλυσίδας εστιατορίων, κατόπιν ειδικού αιτήματος.

Δες ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;