Θεσσαλονίκη: Δίωξη για φόνο ζώου στον διδάκτορα του ΑΠΘ που ποδοπάτησε νεογέννητο γατάκι
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διδάκτορα του ΑΠΘ που είχε καταγραφεί από κάμερες να ποδοπατάει νεογέννητο γατάκι στη Θεσσαλονίκη.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διδάκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος είχε καταγραφεί σε κάμερα να ποδοπατά μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι, στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Οκτωβρίου.

Μετά την ταυτοποίηση του από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του, που διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα. Τελικά, η εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία του «φόνου ζώου συντροφιάς». Με βάση το νέο νόμο για τα ζώα, για το συγκεκριμένο κακούργημα προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το GRTimes, o κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Ζώων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προέκυψε η ταυτοποίηση του άνδρα, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος να πατάει με το πόδι του ένα αδέσποτο νεογέννητο γατάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας, επί της οδού Ερμού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί από την αστυνομία, για τον 40χρονο διδάκτορα τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφηκε και από άλλες κάμερες παρακείμενων καταστημάτων. Μάλιστα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η μαρτυρία γυναίκας που τον είδε, δια ζώσης, να περιφέρεται στο σημείο, όταν έγινε η βάναυση κακοποίηση του ζώου.

Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως εντόπισε νεκρό το γατάκι και ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Το GR Times επικαλούμενο αστυνομική πηγή αναφέρει πως ο διδάκτορας έχει ιστορικό κακοποίησης ζώων και ψυχιατρικών προβλημάτων, ενώ όταν κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι οι μάρτυρες μπορεί να κάνουν λάθος.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1