28η Οκτωβρίου: 10+2 events για όσους μείνουν στην Αθήνα το τριήμερο
Ό,τι καλύτερο παίζει στην πόλη για εσένα που θα μείνεις στην Αθήνα την 28η Οκτωβρίου.

Ένα από τα πιο όμορφα τριήμερα βρίσκεται προ των πυλών! Φυσικά μιλάω γι’ αυτό της 28ης Οκτωβρίου και οι προϋποθέσεις για ξέγνοιαστες εξορμήσεις είναι πολλές. Αρχικά, φέτος η εθνική επέτειος “πέφτει” Παρασκευή, οπότε και συνδυάζεται ιδανικά με το Σαββατοκύριακο και δεύτερον, ο καιρός ευνοεί τα ταξίδια, αφού η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα!

Αν παρόλα αυτά θα ξεμείνεις στην Αθήνα για οποιονδήποτε λόγο και η διάθεσή σου έχει πέσει κατακόρυφα ακούγοντας τα σχέδια των φίλων σου που θα εκδράμουν σε εξοχικούς προορισμούς, σου έχουμε το αντίδοτο καθώς πολλά και ενδιαφέροντα events σε περιμένουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Οι επιλογές που είναι πολλές και ποικίλες, σίγουρα θα σε αποζημιώσουν και θα σε κάνουν να περάσεις μία διαφορετική, εναλλακτική αργία γεμάτη ενέργεια και πολλά χαμόγελα!

28η Οκτωβρίου: Τα 12 events που ξεχωρίσαμε για εσένα που θα παραμείνεις κολλημένος στην πόλη!

Σαιξπυρηνική Halloween Παρτάραααα

28η Οκτωβρίου events

Όλοι ξέρουμε τι γίνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Για την ακρίβεια… όλοι ξέρουμε τι γίνεται στην Ελλάδα το τριήμερο αυτό πέρα από την ίδια την 28η Οκτωβρίου! Κάποιοι ίσως να είναι παλαιοημερολογίτες, οπότε ούτε αυτοί δεν το ξέρουνε. Anyway, για όσους δεν το ξέρουν, ήρθε η ώρα για μια Σαιξπυρηνική Halloween παρτάρα!

Μια απ’ τις πιο ατμοσφαιρικές μέρες της χρονιάς, στην οποία ο γείτονας δε θα σε κοιτάξει με κακό μάτι (ας ελπίσουμε) επειδή φοράς ένα τεράστιο καπέλο και πετάς καβάλα σε μια σκούπα (εγώ θα κοιτούσα αν όντως πετούσες). Φορέστε τα λοιπόν κι ελάτε!
Και όλοι ξέρουμε ποιο ήταν το μεγάλο ταλέντο του Φρανκενστάιν περα απ’ το να κυνηγάει ανθρώπους (πιθανότατα όταν ήταν μικρός κι έπαιζε κυνηγητό, γιατί μετά έγινε επιστήμονας κι έφτιαξε το τέρας που όντως κυνηγούσε ανθρώπους), σωστά…; Ε, ναι, φυσικά και ήταν το καραόκε (ή και όχι)! Ξέρουμε, δεν είναι όλων φόρτε το τραγούδι, αλλά ούτε δικό μας είναι κι ανεβάζουμε μιούζικαλ. Που ξέρετε, ίσως οι ικανότητες σας… νοικίσουν (όχι, δεν είναι ορθογραφικό λάθος…) τις εντυπώσεις!

Σε περιμένουμε λοιπόν, την Παρασκευή 28/10, όχι στο Δελφινάριο -όπως πολλοί θα νόμιζαν- αλλά στο υπόγειο του Blackbird Bar στα Εξάρχεια, για να ζήσουμε άλλη μια ΦΑΝΤΑΣΜΑγορικη (you see what I did here) βραδιά με ατελείωτο γέλιο, χορό, τραγούδι και ποτό!

Δες εδώ περισσότερα για το event!

 [VELOCITY] x REBEKAH

Σταθερή techno αξία εδώ και 20 χρόνια η Rebekah έχει μείνει πιστή στην αγάπη της για τον σκληρό ήχο και την underground αισθητική. Από το θρυλικό Que Club της γενέτειράς της Manchester, όπου σφραγίστηκε η αφοσίωσή της στην techno, μέχρι το κριτικά αναγνωρισμένο full length ντεμπούτο της Fear Paralysis του 2017 έχουν μεσολαβήσει πολλά: αλλεπάλληλες κυκλοφορίες σε labels όπως τα CLR και Soma, αμέτρητα dj sets ανά τον κόσμο αλλά και ματαιώσεις, καταχρήσεις και αναγκαστικές αλλαγές πορείας.

Όλα αυτά αλλά κυρίως το περιπετειώδες και ανήσυχο πνεύμα της της χάρισαν τα τελευταία χρόνια τον τίτλο πρωτεργάτριας στην αναβίωση της industrial techno καθώς και το βραβείο Καλύτερης Βρετανίδας παραγωγού της χρονιάς από το έγκυρο DJ Mag. Στην παρούσα του φάση ο ήχος της είναι πιο καταιγιστικός και γρήγορος από ποτέ χωρίς την παραμικρή ένδειξη επιβράδυνσης.

Εδώ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες!

 Αφιέρωμα στο σινεμά του Σταύρου Ψυλλάκη: Ωδές στην Ύπαρξη

28η Οκτωβρίου events

Το Cinobo παρουσιάζει το αφιέρωμα στο σινεμά του Σταύρου Ψυλλάκη “Ωδές στην Ύπαρξη”. Τρεις μέρες – τρία ντοκιμαντέρ του έλληνα δημιουργού.
Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται οι 3 τελευταίες ταινίες του ως τριλογία, με γενικό τίτλο ΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ. Οι ταινίες: ΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΥΣ συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη, ΟΦΕΙΛΗ και ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ η μνήμη του τόπου, προβάλλονται στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσία του σκηνοθέτη, και θα υπάρχουν εισηγήσεις ειδικών και συζήτηση με το κοινό.

Δες εδώ περισσότερα!

 80’s Halloween Party | DJ: George Sagnier | Friday 28.10.2022

Friday 28.10.2022
80’s Halloween Party
DJ: George Sagnier
Starts at 23:00

Δες εδώ περισσότερα για το event!

Pirate Nation Presents: HEAVEN & HELL VOL. II

28η Οκτωβρίου events

Following the Pirate Terms agreed on our last #Rave_Parley, our #PN ship sets course towards through the rainy mist of autumn. Now the calling of a #Rave_Armageddon is more prominent than ever and both Angelic & Daemonic DJ Crews have answered our Pirate Call to #HoistTheRaveColors once again, on the latest Friday before Halloween.

Εδώ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες για το event!

Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου περιμένει να το ανακαλύψουμε. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, βρίσκουμε συγκεντρωμένα εκθέματα από κάθε γωνιά του αρχαίου ελληνικού κόσμου δίνοντάς μας την δυνατότητα να αποκτήσουμε την μεγάλη εικόνα για την εξέλιξη της τέχνης από τις απαρχές της.

Όμως, επειδή η τέχνη αποτελεί και έκφανση των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε χρονική περίοδο, μας δίνει την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας από την εποχή των κυκλαδικών ειδωλίων και των μυκηναϊκών ανακτόρων μέχρι την ρωμαϊκή κατάκτηση.

Ας περιηγηθούμε λοιπόν στις μαρμάρινες αίθουσές του, για να συναντήσουμε την αρμονία και να αισθανθούμε την αγωνία του αρχαίου δημιουργού να αδράξει την τελειότητα.

Σημ: η ξενάγηση εστιάζεται στην Προϊστορική Συλλογή και την Συλλογή Γλυπτών. Πάντα με εξειδικευμένο ξεναγό και χρήση συστήματος ασύρματης ξενάγησης.

Δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την ξενάγηση!

Έκθεση «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ»

28η Οκτωβρίου events

Καθώς το έτος 2022 σηματοδοτεί τη διακοσιοστή επέτειο από τη γέννηση του Λουί Παστέρ, το Institut – Musée Pasteur σχεδίασε μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του Λουί Παστέρ. Η έκθεση αυτή επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν, μέσα από έντεκα πίνακες, τα σημαντικότερα επιστημονικά έργα του, ορισμένες στιγμές της προσωπικής του ζωής, εστιάζοντας στη σημασία της επιστημονικής του κληρονομιάς.

Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2022, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετέχει στη σημαντική αυτή επέτειο αποτίνοντας φόρο τιμής στον Λουί Παστέρ, σημαντική προσωπικότητα της επιστημονικής προόδου, φιλοξενώντας την έκθεση αυτή στο Bistrot Paris-Athènes, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό Τρίτη έως Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 17:00.

Δες εδώ λεπτομέρειες για την εκδήλωση!

Marva Von Theo Full Band Live at six d.o.g.s

H μουσική σύμπραξη της Μάρβας Βούλγαρη και του Τεό Φοινίδη το 2017, οδήγησε σε δύο δίσκους («Dream within a Dream» 2018, και «Afterglow» 2021) που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, τις πολυδιάστατες, ευρηματικές συνθέσεις τους, τα εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και τους ιδιαίτερα μελαγχολικούς στίχους πάνω σε άκρως χορευτικά beats. Τραγούδια όπως το ‘Love’ , το ‘Ruins’ , το ‘Forever’ και το ‘Embrace this Madness’, συγκινούν και παρασύρουν ταυτόχρονα σε χορό.

Στο six d.o.g.s θα εμφανιστούν για πρώτη φορά Full band, με τους Βαγγέλη Τσιμπλάκη στα drums και τον Γιώργο Γαζή στο μπάσο, παρουσιάζοντας κομμάτια από την ως τώρα πορεία τους, παράλληλα με Lighting show και Generative visuals από τον St.atan που θα απογειώσουν την εμπειρία του Live.

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για το live!

Friday Hop | A Swing Party

28η Οκτωβρίου events

Σας προσκαλούμε στο Friday Hop! Ένα cozy Swing Party στον Τεχνοχώρο Φαμπρικα λίγα μέτρα από τον χώρο μας!
Ελάτε για χαλαρά ποτάκια, χορούς και ωραίες συζητήσεις.

Δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες!

Θέατρο «Τζένη Καρέζη» – ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ

Πρόκειται για μια κωμική περφόρμανς που, με αφορμή την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα, αποδομεί σαρκαστικά την εξουσία, την «πολιτική», τη θρησκεία, τον ερωτισμό και την τέχνη.

Ένας νεαρός, αντισυμβατικός ηγέτης, ο Καλιγούλας, εξεγείρεται ενάντια στο πεπρωμένο και το παράλογο της ύπαρξης, ωθώντας τη λογική στα άκρα και υιοθετώντας ένα ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμα που φέρνει τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την επικράτεια…

Η παράσταση, μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ, προτείνει στους θεατές νέους, αναπάντεχους κώδικες επικοινωνίας με τη θεατρική πράξη.

Δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση!

Γραμμένος & Πουλής «έχουμε ρεύμα» – Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Γραμμένος & Πουλής «έχουμε ρεύμα» – Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για το live!

ΕΥΡΥΔΙΚΗ “La Bohème”

To Half Note φιλοξενεί την αγαπημένη σε όλους μας ερμηνεύτρια Ευρυδίκη σε μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση αφιερωμένη στο γαλλικό τραγούδι.

Ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του Παρισιού με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε. Μελωδίες που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, σε μια ανέμελη ζωή.

Από τον Charles Aznavour, την Edith Piaf, τον Jacques Brel και την Dalida μέχρι την France Gal, τον Joe Dassin και τον George Moustaki, με την Ευρυδίκη να μας αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά του μουσικού εαυτού της: αυτή μιας chanson ερμηνεύτριας που ξεπηδά κατευθείαν από το l’Alhambra ή το Théâtre de l’ABC, θυμίζοντάς μας πως η μουσική δε γνωρίζει σύνορα.

Στις δύο ώρες που διαρκεί η παράσταση η Ευρυδίκη μετατρέπει τη σκηνή σε ένα ολάνθιστο, γαλλικό βουλεβάρτο, όπου σχεδόν οσμίζεσαι τα πιο φίνα παριζιάνικα αρώματα και είσαι σχεδόν σίγουρος ότι από κάποια γωνία θα δεις να διασχίζει το δρόμο ο Brel, o Dassin ή ο Moustaki.

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1