Αλλάζει ο καιρός από την 28η Οκτωβρίου: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο
Πώς θα είναι ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα θα θυμίζει άνοιξη καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή. Αντιθέτως από την 28η Οκτωβρίου και μετά η θερμοκρασία θα μειωθεί αισθητά, κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επιστρέψει σε φθινοπωρινούς ρυθμούς ο καιρός.

Κάπως έτσι ο 10ος μήνας του έτους θα μας δώσει τη σκυτάλης του στον Νοέμβριο, με θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες.

Πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα δεν διακρίνονται έντονα φαινόμενα με βροχές μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και περνούν του ισχυρού αντικυκλώνα φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία όπως και αυτά του βορείου ρεύματος είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα ανατολικά και τα νότια, όπως αναλύει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο καιρός αύριο (25/10)

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει τους 24 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή εικόνας: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;