28η Οκτωβρίου 2022: Πού θα γίνει η φετινή παρέλαση - Το πρόγραμμα εορτασμού στον Πειραιά
28η Οκτωβρίου 2022: Πού θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση - Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού στον Πειραιά

Την προσεχή Παρασκευή είναι η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 2022 και σε όλα τα μέρη της χώρας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση. Επιπλέον, η 28η Οκτωβρίου φέτος «πέφτει» Παρασκευή, με αποτέλεσμα να φεύγουν πολλά άτομα για μία φθινοπωρινή απόδραση, καθώς πρόκειται για ένα τριήμερο.

Παραδοσιακά, κάθε χρόνο η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μία ημέρα πριν, στις 27 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η μαθητική παρέλαση. Αντίστοιχα, στην Αθήνα, η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η στρατιωτική παρέλαση συνήθως ξεκινάει στις 11 το πρωί. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα δύο χρόνια της πανδημίας, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις λόγω των επικείμενων μέτρων και των περιορισμών για τη διασπορά του κορωνοϊού.

28η Οκτωβρίου 2022: Το πρόγραμμα εορτασμού στον Πειραιά

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος ΠΑτούλης και η αντιπερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 και στη Δοξολογία που θα γίνει την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11.30 π.μ. στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδος Πειραιά.

Ώρα προσέλευσης σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (Έμπροσθεν Δημοτικού Θεάτρου)

12:15 Προσέλευση Επισήμων στο χώρο της παρέλασης

12:30 Έναρξη Παρέλασης παρουσία των Αρχών της Πόλης ως ακολούθως: Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, Ανάπηροι Πολέμου, Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης, Εθελόντριες Νοσηλευτικής, Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας και Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών του

Ε.Ε.Σ. Πειραιά, Λάβαρα Πολιτιστικών Συλλόγων, Σ.Ν.Γ.Π. με ε.α. «Η ΑΡΓΩ», Σώματα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπευτικά τμήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μουσική του Λιμενικού Σώματος, Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

13:30 Πέρας Παρέλασης

ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ

Στον ανδριάντα Θ. Κολοκοτρώνη (Πεζόδρομος Δραγάτση) 17.30 Υποστολή της Σημαίας (με φροντίδα της ΣΝΔ).

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Κα Σταματίου Ιωάννα.

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1