Βρετανία: Η Λιζ Τρας ανακοίνωσε την παραίτησή της από πρωθυπουργός
Την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών της Βρετανίας ανακοίνωσε η Λιζ Τρας από τη Ντάουνινγκ Στρίτ το απόγευμα της Πέμπτης (20/10).

Την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών της Βρετανίας ανακοίνωσε η Λιζ Τρας από τη Ντάουνινγκ Στρίτ το απόγευμα της Πέμπτης (20/10), εκκινώντας και τη διαδικασία διαδοχής της στην πρωθυπουργία.

Η απόφαση της Τρας έρχεται στον απόηχο της βαθιάς κρίσης που είχε προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο των Τόρις και επιδεινώθηκε χθες, με ολοένα και περισσότερα στελέχη του κόμματος να ζητούν την παραίτησή της..

Στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ότι ήταν η νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών των Τόρις και στην 6 Σεπτεμβρίου ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της.

Η Λιζ Τρας πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν“, έγραφε νωρίτερα ο πρώην υπουργός και μέχρι πρόσφατα ένθερμος υποστηρικτής της Ντέιβιντ Φροστ σε άρθρο του στην Daily Telegraph.

Ο βουλευτής Κρίσπιν Μπλαντ δήλωσε το πρωί στο BBC ότι “επιβάλλεται σήμερα κιόλας μία αλλαγή για να σταματήσει αυτή η κακοφωνία και για να δοθεί στην χώρα μας η κυβέρνηση που χρειάζεται“.

Παράλληλα, άλλη μία βουλευτής των Τόρις, η Σέριλ Μάρεϊ, υπέβαλε στην Επιτροπή 1922 επιστολή έκφρασης δυσπιστίας προς την Λιζ Τρας.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1