Τσιτσιπάς: «Στην Στοκχόλμη κατάλαβα ότι μπορώ να πλησιάσω το όνειρο του Νο1»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας για την σημασία που έχει γι’ αυτόν το ATP Tour.

Στην πόλη της Στοκχόλμης πριν τέσσερα χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτούσε τον πρώτο του τίτλο στο ATP Tour. Αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να κερδίσει το συγκεκριμένο τουρνουά για δεύτερη φορά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας για την σημασία που έχει γι’ αυτόν το εν λόγω τουρνουά, αλλά και για άλλα θέματα όπως ο πρόωρος αποκλεισμός του από το US Open.

«Μου είχε δώσει αυτοπεποίθηση και με είχε βοηθήσει να πετύχω πολλές ακόμα νίκες στη συνέχεια (αυτός ο τίτλος). Επίσης μου έδειξε που βρισκόμουν στο ATP Tour, ότι μπορούσα να είμαι διεκδικητής τίτλων, να ανεβώ στην κατάταξη και να πλησιάσω στο όνειρό μου που ήταν πάντα να ανεβώ στο Νο.1 του κόσμου. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ορόσημο, το πρώτο βήμα που με οδήγησε και σε άλλες νίκες που έχω πετύχει μέχρι σήμερα», ανέφερε αρχικά για το τουρνουά της Στοκχόλμη.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο σταθερός στο δεύτερο μισό της σεζόν.

«Ήταν ένα κοντράστ συναισθημάτων. Ξεκινώντας από το US Open, όπου έκανα έναν από τους χειρότερους αγώνες στην καριέρα μου, δεν ένιωθα καθόλου ο εαυτός μου στο γήπεδο εκείνη τη μέρα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες νιώθω πολύ καλά, ήταν μια μεγάλη αλλαγή στον ψυχολογικό τομέα. Επέστρεψε η αγάπη μου για το παιχνίδι, αγαπώ πολύ περισσότερο αυτό που κάνω, νιώθω πιο δεμένος μ’ αυτό και πιο χαρούμενος όταν είμαι έξω στο γήπεδο και δουλεύω κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί είναι το επάγγελμά μου και μου αρέσει αυτή η ψυχοσύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το τι είναι αυτό που άλλαξε στον τρόπο που παίζει τα τελευταία χρόνια και θα ήθελε να το επαναφέρει:

«Ήμουν πιο χαλαρός πριν 3-4 χρόνια. Αυτό πιθανότατα δεν φαίνεται από την τηλεόραση αλλά το νιώθω και το βλέπω εγώ στον εαυτό μου. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα είχα, ένιωθα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, έκανα τα πράγματα που έπρεπε να κάνω. Πολλές φορές όταν προσπαθείς να εξελίξεις το παιχνίδι σου και να το κάνεις καλύτερο, κολλάς σε κάποιες ιδέες και ξεχνάς κατά κάποιο τρόπο τις παλιές σου αξίες και τι ήταν αυτό που σε έφερε ως εδώ. Είναι σημαντικό να τα θυμάσαι και να τα κρατήσεις όλα αυτά, να μην τα αφήσεις να φύγουν. Σ’ αυτό συγκεντρώθηκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, να ξαναφέρω στο παιχνίδι μου αυτόν τον αυθορμητισμό και τη χαλαρότητα που είχα τότε», κατέληξε.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1