Γιατί να επιλέξεις τα Τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας;
Από τα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας μπορώ να γίνω μόνο καθηγητής; Τι άλλες επαγγελματικές προοπτικές θα έχω; Γιατί να τα επιλέξω;

Στο βίντεο που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, η σύμβουλος σπουδών της Orientum, Σεσίλια Τσιούμα, μιλά για τις επαγγελματικές διεξόδους που έχουν οι απόφοιτοι των τμημάτων αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας.

Γιατί να επιλέξω τα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας;

Από τα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας μπορώ να γίνω μόνο καθηγητής; Θα έχω κι άλλες επαγγελματικές προοπτικές; Γιατί να τα επιλέξω;

  • Στα ελληνικά πανεπιστήμια έχουμε 2 τμήματα. Ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.
  • Και τα 2 χωρίζουν το πρόγραμμα τους σε τομείς. 2 το τμήμα του ΕΚΠΑ (και 4 αυτό του ΑΠΘ.
  • Ορισμένα από τα μαθήματα που θα διδαχτείς είναι: Αγγλική Πεζογραφία, Ειδική Μετάφραση και Ορολογία, Φωνητική της Αγγλικής, Εισαγωγή στις Πολιτισμικές Σπουδές, Μεθοδολογία Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών και πολλά ακόμα.
  • Για να εισαχθείς στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας πρέπει να εξεταστείς στο ειδικό μάθημα των αγγλικών.
  • Η πλειοψηφία των μαθημάτων μέσα στη σχολή διδάσκεται στα αγγλικά.

Πού μπορείς, όμως, να εργαστείς αποφοιτώντας από τα τμήματα αυτά;

  • Ως καθηγητής αγγλικών στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Αλλά και με ένα μεταπτυχιακό στην μετάφραση-μεταφρασεολογία ως μεταφραστής ή διερμηνέας.
  • Επίσης, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξεις, μπορείς να απασχοληθείς ενδεικτικά στο χώρο της πολιτιστικής διοίκησης ως διαχειριστής πολιτισμικών μονάδων, στον τομέα του τουρισμού ως στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων, στην εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες ως υπεύθυνος υποστήριξης ατόμων με προβλήματα ακοής και όρασης, στον τομέα των Νέων τεχνολογιών ως υπεύθυνος σχεδιασμού εξ αποστάσεως προγραμμάτων εκπαίδευσης και πολλά ακόμα.
  • Επίσης μπορείς να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό και να απασχοληθείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
  • Ακόμα, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ναυτιλίας αλλά και αεροπορικές εταιρείες ως στέλεχος ή συνοδός εδάφους όπου είναι απαραίτητη η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  • Τέλος, θα μπορούσες να εξειδικευτείς στην γλωσσική τεχνολογία και να εργαστείς σε εταιρείες ανάπτυξης μεταφραστικής τεχνολογίας.

Αυτά και πολλά ακόμα συζητάει η Orietum με τους μαθητές και τους γονείς τους στις ατομικές συναντήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, οι οποίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους σύμβουλους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0