Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε τα πλαστικά μπουκάλια νερού
Οι υπέρμαχοι της ολοκληρωτικής απαγόρευσης της χρήσης του, ισχυρίζονται ότι μπορεί να οφείλεται για την αύξηση της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών.

Πολλές φορές έχουμε τη συνήθεια να ξαναγεμίζουμε με νερό τα πλαστικά μπουκάλια που άδειασαν. Συνήθως τα χρησιμοποιούμε μάλιστα για ημέρες μετά. Ωστόσο, οι επιστήμονες διαμηνύουν ότι καλό θα ήταν αυτό να μην συμβαίνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι μίας χρήσεως, κοινώς δεν έχουν φτιαχτεί για να γεμίζουν ξανά και ξανά, με τις χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, κάποια από αυτά μπουκάλια μπορεί να περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA) -μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή τους και μπορεί να διαταράξει ορισμένες ορμόνες.

Μάλιστα, η κορυφαία Βρετανή διατροφολόγος Dr. Marilyn Glenville που ειδικεύεται στην γυναικεία υγεία, ανέφερε στο site Good Housekeeping ότι μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών προβλημάτων, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση και ο καρκίνος του μαστού.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι υπέρμαχοι της ολοκληρωτικής απαγόρευσης της χρήσης του πλαστικού μπουκαλιού, ισχυρίζονται ότι μπορεί να οφείλεται για την αύξηση της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του μαστού και οι καρδιακές παθήσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή το BPA, ένα χημικό που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν τα πλαστικά μπουκάλια, μπορεί να μπει στο νερό και να αναπτύξει γρήγορα, επικίνδυνα βακτήρια στα κοιλώματά του.

Όλα αυτά έχουν αποδειχτεί και επιστημονικά. Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Treadmill Reviews, οι ερευνητές έλεγξαν μπουκάλια νερού που χρησιμοποιούνταν από αθλητές για μία εβδομάδα, και βρήκαν πως ο αριθμός των βακτηρίων ξεπέρασε τις 900.000 μονάδες ανά τετραγωνικό εκατοστό. Αυτό σημαίνει περισσότερα βακτήρια απ’ όσα βρίσκεις σ’ ένα κάθισμα τουαλέτας.

Για να ενυδατωθείς ακίνδυνα, πρέπει, λοιπόν, να αποφεύγεις να επαναχρησιμοποιείς τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης. Αγόρασε ένα μπουκάλι από γυαλί ή ανοξείδωτο χάλυβα και γέμισέ όσες φορές θέλεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 7 
 43 
 4 
 3 
 17