Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Μαχητής, γενναίος ως το τέλος»
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος από τα κόμματα της Βουλής αποχαιρετούν τον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο, Αλέξανδρο Νικολαΐδή.

Θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο με το τελευταίο μήνυμα και όσα έγραψε.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν δις αργυρός ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2019.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να εκφράσει την ανείπωτη θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου αθλητή και ανθρώπου.

Αλέξης Τσίπρας: Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής

“Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας. Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής. Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε”, γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Τσίπρας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στον λογαριασμό του: «Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε σπουδαίος αθλητής, μα πάνω απ’ όλα σπουδαίος άνθρωπος. Η παρουσία του κόσμησε την Αριστερά & τον ΣΥΡΙΖΑ, ο τρόπος που μάς γνωστοποίησε την τραγική απώλειά του, είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Οι σκέψεις στην οικογένειά του. ΓΔρ».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε: Σοκ! Έχασε τη μάχη από μια σπάνια μορφή καρκίνου στα 43 του, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο Αλέξανδρος τίμησε την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου. Πάνω από όλα, ήταν ένας καλός φίλος και ένας σπουδαίος άνθρωπος!

«Σπάνιος άνθρωπος.

Δικαίωσε τη ζωή του όπως τη βίωσε αλλά κ όπως την αποχαιρέτησε.

«Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ήταν ένας από τους συνεργάτες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με το δικό του μήνυμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. «Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει κ πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του» έγραψε.

O επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης σε ανάρτησή του τόνισε:

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την πρόωρη απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαιδη. Η σκέψη μας στην οικογένεια του.

Ήταν ένας γενναίος άνθρωπος, μέχρι το τέλος. ΓΕΝΝΑΙΟΣ, με κεφαλαία γράμματα.

KΚΕ: Έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε.

Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του», τόνισε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πλεύρης: Αντιμετώπισε την ασθένειά του με τεράσιο σθένος

Ανάρτησή στο twitter, για τον θάνατο του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, έκανε ο υπουργός Υγείας. “Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο” αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε συγκλονισμένος: «Πραγματικά από καρδιάς θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Συγκλονίστηκα, δεν είχα ιδέα ότι ήταν τόσο βαριά ασθενής και εδώ μέσα συχνά διαφωνούσαμε για τις πολιτικές μας διαφορές, που μοιάζουν τόσο ασήμαντες όμως μπροστά στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Καλό ταξίδι».

«Συγκλονισμένος» ο Βασίλης Κικίλιας. «Συγκλονιστικό! Καλό ταξίδι Αλέξανδρε, ολυμπιονίκη της ζωής. Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Μόνο περηφάνια για σένα», έγραψε ο υπουργός Τουρισμού.

 

«Πόσο πιο δυνατό είναι το μήνυμα του καλού απέναντι στο κακό! Πόσο πιο συγκλονιστικό είναι το μήνυμα της αγάπης που μας δίδαξε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης με το παράδειγμά του! Πόση ελπίδα και δύναμη μας έδωσε με τα λόγια του! Πόση περηφάνια για τη σύζυγο…

«Δεν ξέρω πότε ένιωσα τελευταία φορά έτσι. Σαν να τρώω μια κλωτσιά ταεκβοντο στο στομάχι. Αυτή ίσως είναι η πιο γερή κλωτσιά που έδωσε ποτέ ο Αλεξανδρος Νικολαΐδης που, ακόμη και με τον τραγικό του θάνατο, μας έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, σκαρφαλώνοντας σε ένα ακόμη βάθρο. Στο πιο ψηλό. Σε εκείνο της εκτίμησης και του θαυμασμού όλων μας» έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;