Έξοδος στην Αθήνα: 8 events που δεν πρέπει να χάσεις το ΣΚ (15/16/10)
Μία ανάσα πριν από τον χειμώνα, βραδάκι Παρασκευής, στον επίλογο μίας τρελής- τρελής εβδομάδας, καθίστε αναπαυτικά να ξεκουραστείτε γιατί αύριο και μεθαύριο σας περιμένουν πολλές εκδηλώσεις!

Ο καιρός βροχερός και η κουβέρτα μας τραβάει να περάσουμε αυτό το ΣΚ αγκαλιά στο σπίτι! Όχι όμως! Εμείς θα αντισταθούμε σε αυτό το mood (έστω γι’ αυτή την εβδομάδα), θα βγούμε έξω και θα ζεσταθούμε από τη θετική ενέργεια των events που μας περιμένουν.

Μία ανάσα πλέον πριν τον χειμώνα, βραδάκι Παρασκευής, στον επίλογο μίας τρελής- τρελής εβδομάδας (για πολλούς και διάφορους λόγους), καθίστε αναπαυτικά να ξεκουραστείτε γιατί αύριο και μεθαύριο σας περιμένουν πολλές εκδηλώσεις!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Έξοδος στην Αθήνα: Τα 8 events που αξίζει να επισκεφθείς

«Το Σώσε!»

15-16/10

έξοδος Αθήνα

Θα γίνει και πάλι «Το Σώσε», στο Θέατρο Παλλάς
Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται, από τις 5 Οκτωβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου και Λένα Παπαληγούρα σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που γίνεται “το σώσε”.

H εμβληματική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν«Το Σώσε», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με έναν θίασο σπουδαίων πρωταγωνιστών επί σκηνής, επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς και ανοίγει την αυλαία της νέας θεατρικής σεζόν 2022-2023, από τις 5/10, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

Μετά την σαρωτική επιτυχία της πρώτης σεζόν, η παράσταση που παρακολούθησαν πάνω από 30.000 θεατές και έλαβε διθυραμβικές κριτικές, συνεχίζεται στο Θέατρο Παλλάς, από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου!

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υπογράφει την σκηνοθεσία μιας καθαρόαιμης κωμωδίας,  επιστρατεύοντας έναν all-star θίασο, με τον ίδιο να ανεβαίνει επίσης στη σκηνή. Μαζί του, στο οργανωμένο χάος αυτής της αριστοτεχνικά γραμμένης κωμωδίας, πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης.

Η σπαρταριστή αυτή κωμωδία, γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολιβιέ 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.α.), εν έτει 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα εμπνεύστηκε «Το Σώσε» (Noises Off). Αργότερα, είπε: ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή“.

«Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο «Μινώα» το 1983. Το 1995 παρουσιάστηκε στο ανέβασμα του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο «Αθήναιον».

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες!

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ TΟΥΡΙΝΓΚ

έξοδος Αθήνα

15-16/10

Ο Τούρινγκ είναι μόνος του πια. Όλα όσα βλέπουμε συμβαίνουν στο μυαλό του. Είναι κομμάτια της μνήμης του. Είναι η ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στην ζωή του.

«Βρίσκομαι υπό κατ’ οίκον περιορισμό
και υποχρεωμένος να υποβάλλομαι σε ορμονοθεραπεία για έναν ολόκληρο χρόνο
»

Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι. Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

«Έχεις κρατήσει ποτέ μυστικό; Ένα πραγματικά μεγάλο μυστικό;
Έχεις ακούσει ποτέ να μιλούν για το «Αίνιγμα»;
Ήρθε η ώρα λοιπόν να με ακούσεις πολύ προσεκτικά!»

Δείτε εδώ περισσότερα!

✔Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ

15-16/10

έξοδος στην Αθήνα

Η σπαρταριστή κωμωδία «Της κακομοίρας» (γνωστή και ως  «Ο μπακαλόγατος») του Ντίνου Κατσουρίδη (1963) είναι  πιθανόν, η δημοφιλέστερη κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου και είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου.  Οι ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο-Κώστα Χατζηχρήστο, στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του, έχουν μείνει διαχρονικές και επίκαιρες! Η φιλόδοξη παραγωγή παρουσιάζεται στο θέατρο Πειραιώς 131, σε μια ανατρεπτική μουσική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη που επιστρέφει στο γνώριμο επιτυχημένο είδος της μεταφοράς  ταινιών του Ελληνικού κιν/φου, με τον αγαπημένο Γιάννη Ζουγανέλη στον ομώνυμο ρόλο του «Ζήκου» και ένα επιτελείο γνωστών ηθοποιών. Μαζί τους ο σπουδαίος Γιώργος Αρμένης στο ρόλο του μπακάλη!

 Εδώ θα βρείτε περισσότερα για την παράσταση!

✔Da

15-16/10

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, την επόμενη θεατρική σεζόν, συναντιέται με έναν ακόμα εμβληματικό κλασικό ρόλο, στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ. Θα ερμηνεύσει τον “DA” στο ομώνυμο και πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και απόδοση του σκηνοθέτη.

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας, παιδί υιοθετημένο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του.

Ο «DA» (από το αγγλικό daddy) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής. Το φανταστικό συνδέεται με το πραγματικό και γεννούν μια θεατρική πανδαισία χρωμάτων, ένα δυνατό παζλ αντιθετικών στιγμών, ένα σκηνικό σύμπαν, που η ανθρώπινη κραυγή εναλλάσσεται με τον ψίθυρο και το γέλιο με το κλάμα.

Στην αριστοτεχνικά δομημένη γραφή του Hugh Leonard, η καλοσύνη και η αγάπη είναι ο σταθερός αναμμένος φάρος που φωτίζει τα πολλαπλά σκοτάδια της καρδιάς και του μυαλού μας. Χθες, σήμερα, αύριο! Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, που λέγεται γη, ο DA του καθένα μας, θα οδηγεί στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.

Το «DA» έκανε την πρεμιέρα του το 1973, στις ΗΠΑ, στο Όουνι του Μέριλαντ και αργότερα μεταφέρθηκε, στο Broadway, όπου παίχτηκε επί δύο σχεδόν χρόνια, συγκεντρώνοντας, το 1978, τέσσερα θεατρικά βραβεία. Το 1988 το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μάρτιν Κλαρκ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά, με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη, τη θεατρική σεζόν 1979/1980, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Δείτε εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Kι άλλα events!

✔Nepenthe – Episode V Moxy

16/10

έξοδος στην Αθήνα

Το πέμπτο επεισόδιο του μουσικού event Nepenthe προσγείωνεται αυτή τη φορά στη σουίτα του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου Moxy Athens. Το event θα πλαισιωθεί από δύο διαφορετικά stages, ένα σε κάθε μπαλκόνι της σουίτας.

Hμερομηνία Διεξαγωγής: 16 Οκτωβρίου
Τοποθεσία: Moxy Athens City
Ωράριο Εκδήλωσης: 18:30 – 01:00
DJ Line Up Main Stage: (a-z) BRB, Kayf, Filippos
DJ Line Up Secondary Stage: 5 ανερχόμενοι Dj

Εδώ θα βρείτε περισσότερα για το event!

✔ROUS

15/10

Ο Γιώργος Ρους επιστρέφει στην Αθήνα, στο Gazarte Roof Stage για μια ακόμα μοναδική βραδιά – τo Σάββατο 15 Οκτωβρίου!

Ξεκινώντας δώδεκα χρόνια πριν, με μια κιθάρα στις αποσκευές του, o Γιώργος Ρους μοιραζόταν τα τραγούδια του με το κοινό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έτσι και φέτος, μετά από μια παράξενη χρονιά που δεν θα μοιάσει ξανά με καμία άλλη, ταξιδεύει και πάλι με συνοδό την κιθάρα του, έχοντας μαζί του μουσικές εκπλήξεις και δίνοντας το σύνθημα πως όλα είναι μια αρχή.

Συστήθηκε το 2010 ως Rous μέσα από τη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία «Εξαιρέσεις». Αμέσως μετά ακολούθησε ο πρώτος του ομώνυμος δίσκος. Το «Κόκκινο φως», οι «Μαριονέτες», το «Άδικο στο σώμα», η «Ιδιαίτερη σχέση», μας οδήγησαν πιο βαθιά στον κόσμο του, αποκαλύπτοντας έναν καλλιτέχνη με ξεχωριστό μουσικό στίγμα, δίνοντας αργότερα τη σκυτάλη σε τραγούδια όπως το «Λουλούδι του δρόμου», «Εσύ», «Γκύζη» κ.ά. με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του «Rous II» (2017).

Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, τόσο στη σκηνή, όσο και ως τραγουδοποιός, όπως, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος κ.ά, γράφοντας παράλληλα μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Δείτε εδώ περισσότερα για το event!

✔ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

15/10

έξοδος στην Αθήνα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας του, ήρθε η ώρα της συνάντησης με τα τραγούδια που μας ενώνουν.
Ο Μιχάλης Ρακιντζής έρχεται στην κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου απο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Σάββατο για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, όπου θα μας παρουσιάσει ένα updated funky concept με τραγούδια του που αγαπήσαμε.
Μαζί του στη σκηνή ο Γιώργος Πανταλός στα keyboards, o Πέτρος Χατζηγεωργίου στο πιάνο, ο Αδάμ Δόγκας στο σαξόφωνο και ο Γιάννης Νοταράς στα drums.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το event!

✔10 years Platforms Project

15-16/10

Σας προσκαλούμε τη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στα εγκαίνια της έκθεσης Platforms Project 2022 – Independent Art Fair στον εκθεσιακό χώρο “Νίκος Κεσσανλής” της Ανωτάτης Σχολής Καλών (Πειραιώς 256, ΤΚ 182 35 Αγ. Ιωάννης Ρέντης).

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το event!

Δες κι αυτό, μπορεί να σε ενδιαφέρει:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;