Τηλεδίκες και κρεμάλες: Όταν το έγκλημα γίνεται αντικείμενο θεάματος
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο αίμα.

Άλλη μια στυγνή εγκληματική υπόθεση εξελίσσεται σε θέαμα καθημερινά μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Οι πρωινές εκπομπές, από πάνελ σχολιασμού μετατρέπονται σε δικαστικές αίθουσες και πάνελ έρευνας με σκοπό την αύξηση της τηλεθέασης και της αυτοπροβολής.

Όπως και με την υπόθεση της Πάτρας, έτσι και τώρα με την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού του 12χρόνου κοριτσιού στο Κολωνό, διάφορα ΜΜΕ, ανάμεσά τους και πρωινές εκπομπές, ιστοσελίδες γνωστές και άγνωστες, αναλαμβάνουν τον ρόλο του ντεντέκτιβ, πολλές φορές και του δικαστή, αψηφώντας πρώτο και κύριο ότι, στη συγκεκριμένη υπόθεση, το θύμα είναι ένα ανήλικο παιδί.

Τον προβληματισμό της εξέφρασε εχθές και η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, η οποία σε τηλεοπτική σύνδεση στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου ανέφερε ότι, λόγω της πίεσης των διάφορων τηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ, η ταυτότητα του ανήλικου κοριτσιού έχει γίνει γνωστή μετά την δημοσίευση φωτογραφίας της με «μωσαϊκό» από την Τατιάνα Στεφανίδου, ένα «μωσαϊκό» που μάλλον δεν ωφελεί σε τίποτα, εκτός του να προσφέρει μία παράνομη «ματιά» σε αυτούς που ψοφάνε για αιματηρό κουτσομπολιό.

Η κ. Ταραχοπούλου έθεσε το ζήτημα της προστασίας της ανήλικης, αναφέροντας ότι συνεχώς έξω από το σπίτι της 12χρονης βρίσκονται κάμερες τηλεόρασης, εκφοβίζοντας, όχι μόνο την ανήλικη, αλλά και όλη την οικογένεια.

Επιπλέον, η πόλωση των μέσων, σύμφωνα πάντα με τα συμφέροντα, για άλλη μια φορά, ξεπερνάει κάθε λογικό όριο. Με δημοσιογράφους σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή να «ξεπλένουν» τον κατηγορούμενο για διακεκριμένη μαστροπεία ανηλίκου (όπως ονομάζεται) και άλλες κακουργηματικές κατηγορίες, Ηλία Μίχο, ως «καλό οικογενειάρχη» και υπεράνω πάσης υποψίας άνθρωπο που κανείς δεν περίμενε να κάνει κάτι τέτοιο και όλοι έπεσαν από τα σύννεφα μαθαίνοντας για τις πράξεις του.

Όπως και με την υπόθεση της Πάτρας την περασμένη άνοιξη, έτσι και τώρα με την υπόθεση του Κολωνού, θα πρέπει τα όργανα ελέγχου να κάνουν σωστή και εμπεριστατωμένη έρευνα και να αναλύσουν κάθε στοιχείο της υπόθεσης. Εφόσον πολλοί είναι εκείνοι που φαίνεται να αδιαφορούν για την προστασία του ανήλικου κοριτσιού, προτιμώντας να πατάνε επί πτωμάτων για να αυξήσουν τα νούμερα και την τηλεθέαση, θα πρέπει όλοι μας, media, πολίτες ή απλοί αναγνώστες, να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την υπόθεση του Κολωνού ως ένα ακόμα «θέαμα» προς κατανάλωση.

Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από άλλες τηλεδίκες, αίμα και μεσαιωνικές απόψεις για κρεμάλες. Η κοινωνία έχει ανάγκη από δικαιοσύνη, διαφανή ηθική έρευνα και ρεπορτάζ. Ας σεβαστούμε την ιδιωτικότητα του θύματος και ας σταματήσει η συνεχής διαπόμπευση ενός ανήλικου παιδιού.

Πηγή εικόνων: Intime

Δείτε κι αυτά:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 3 
  
  
 0