Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δημιουργείται Μητρώο εγκαυματιών με πρωτοβουλία της
Με πρωτοβουλία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, δημιουργείται μητρώο εγκαυματιών - "Δεν αξίζω παραπάνω από οποιονδήποτε εγκαυματία"

Με πρωτοβουλία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, δημιουργείται μητρώο εγκαυματιών. Η ίδια έχοντας συγκλονίσει το πανελλήνιο με την ιστορία της και έχοντας συγκινήσει τους πάντες με τον τρόπο που τη διαχειρίζεται, τώρα δηλώνει ότι “δεν αξίζω παραπάνω από οποιονδήποτε εγκαυματία” και προχωράει σε αυτή τη σπουδαία κίνηση.

Το μητρώο εγκαυματιών προβλέπει να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ όλες οι θεραπείες για την αποκατάσταση των εγκαυματιών μετά το νοσοκομείο. Η ίδια, που αποτέλεσε θύμα της επίθεσης και γέννησε την ιστορία νίκης που γράφεται στις μέρες μας, μίλησε στο MEGA σχετικα.

«Ένας πολυεγκαυματίας έχει να περάσει ένα γολγοθά. Υπάρχει μία πορεία αποκατάστασης πολύ μεγάλη, πολλών ετών και πολυδάπανη. Εγώ βρίσκομαι στο δεύτερο χρόνο της αποκατάστασής μου και ξέρω τα υπόλοιπα. Εκτός από τα χειρουργεία υπάρχει μία σειρά διαδικασιών που ο εγκαυματίας πρέπει να τηρεί στο σπίτι του καθημερινά και τα πρώτα πέντε χρόνια είναι εντατικά. Στη συνέχεια μειώνονται, αλλά μας ακολουθούν εφ’ όρου ζωής».

«Η πρώτη μας συνάντηση με τον υπουργό (σ.σ Θάνο Πλεύρη) ήταν ένα χρόνο πριν. Δεν θεωρώ ότι αξίζω παραπάνω από τον οποιοδήποτε εγκαυματία και θεωρώ ότι αυτό που γινόταν ήταν άδικο και λάθος. Έφτασα στο σημείο να νιώθω ενοχές και ντροπή, γιατί είτε θέλω είτε δεν θέλω, η επίθεση πήρε έκταση. Επισκέπτομαι συχνά τους εγκαυματίες. Θεώρησα ότι πρέπει να κάνω κάτι για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Για μένα, προσωπικά, η αγάπη του κόσμου ήταν σημαντική. Διαφορετικά μπορεί αν ήμουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με κατάθλιψη και να κοιτάω το ταβάνι».

Με θάρρος και ενσυναίσθηση, η Ιωάννα δεν κάθεται άπραγη απέναντι στο θέμα. Μπορεί η ίδια να το διαχειρίζεται, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν κανέναν τρόπο να τα βάλουν με το «τέρας» και να αντέξουν να ζουν με αυτό το βάσανο.

Με πληροφορίες από pod.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1