Ποιοι φοιτητές δεν δικαιούνται μετεγγραφή
Δείτε στο neolaia.gr πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις μετεγγραφών - Γενικές προϋποθέσεις μετεγγραφής και μετακίνησης

Το neolaia.gr σας υπενθυμίζει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών 2022 – 2023, και , σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (05/10), για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, μέχρι και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16:00, θα διαρκέσει η υποβολή των αιτήσεων για χορήγηση μετεγγραφής /μετακίνησης.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00.

Ποιοι φοιτητές ΔΕΝ έχουν δικαίωμα μετεγγραφής

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής ή μετακίνησης:

  1. όσοι έχουν λάβει μετεγγραφή, ή μετακίνηση σε άλλο Τμήμα του ιδίου επιστημονικού πεδίου. Σημειώνεται ότι όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί με εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου ΓΕ.Λ. ή ημερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑ.Λ. εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή με το 10%) εκ νέου σε Τμήμα διαφορετικό από αυτό, στο οποίο τους χορηγήθηκε κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη μετεγγραφ, δύνανται να αιτηθούν μετεγγραφή/μετακίνηση.
  2. όσοι έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο φοίτησης, ο οποίος προβλέπεται για την απόκτηση πτυχίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, όπου φοιτούν.
  3. όσοι, με αίτησή τους, έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για όσο χρόνο διαρκεί η διακοπή της φοίτησης και της φοιτητικής ιδιότητας, εκτός αν αυτή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας, και εφόσον δεν έχουν υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής σε Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 56 του ν. 4415/2016 (Α΄159).
  4. Όσοι έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι. με τις κάτωθι κατηγορίες:
    τέκνα των Ελλήνων του εξωτερικού
    αλλοδαποί – αλλογενείς
    υπότροφοι αλλοδαποί – αλλογενείς οι οποίοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα τμήματα Θεολογίας των Α.Ε.Ι. και στα προγράμματα σπουδών των Α.Ε.Α. σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές
    υπότροφοι ομογενείς
    αθλητές οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 2725/1999 (Α΄121)
    όσοι έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι. σε θέσεις ελεύθερης πρόσβασης, δηλαδή χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις (εξαιρούνται οι αναφερόμενες κατηγορίες στη σελ.1 της παρούσης)
    όσοι έχουν εγγραφεί σε Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής. Αποκλείεται η μετεγγραφή μεταξύ Τμημάτων Α.Ε.Ι. με έδρα την ίδια Περιφερειακή Ενότητα.

Γενικές προϋποθέσεις μετεγγραφής και μετακίνησης

  • Γενική προϋπόθεση για μετεγγραφή σε όλες τις κατηγορίες μετεγγραφής των ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Β και Γ καθώς και σε ορισμένες κατηγορίες μετεγγραφής του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ε (σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4692/2020) είναι η ύπαρξη αντιστοιχίας των Σχολών/Τμημάτων όπως αναφέρονται στην υπό στοιχεία 84620/Ζ1/08-07-2022(Β΄3599) απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος μετεγγραφής σε αντίστοιχο έτος σπουδών με το Τμήμα προέλευσης.
  • Προϋπόθεση για τη μετεγγραφή φοιτητή στις κατηγορίες μετεγγραφής των Κεφαλαίων Β΄ και Γ΄ της παρούσας, είναι η συγκέντρωση των μορίων της βάσης μετεγγραφής του Τμήματος στο οποίο αιτείται τη μετεγγραφή ο φοιτητής.
  • Γενική προϋπόθεση για τη μετακίνηση φοιτητή σε Τμήματα ή Σχολές του ίδιου επιστημονικού πεδίου βάσει μοριοδότησης οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων καθώς και των αδελφών προπτυχιακών φοιτητών στα Α.Ε.Ι. και στις Α.Ε.Α., είναι να πληρούνται οι προϋποθέσεις εισαγωγής στα εν λόγω Τμήματα ή Σχολές, στα οποία το σύνολο των μορίων/συνολική βαθμολογία του φοιτητή υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4186/2013 (Α΄ 193).

Δείτε περισσότερα στη σχετική εγκύκλιο

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;