«Μια Νύχτα του Αυγούστου»: Όσα κρατάμε από την πρεμιέρα της σειράς
Στη σειρά «Μια Νύχτα του Αυγούστου», η ζωή των βασικών χαρακτήρων συνεχίζεται, μοιάζει όμως σαν να βρίσκεται ένα μαύρο σύννεφο από πάνω τους.

Οκτώβριος 2010. Μια νέα και ακριβή παραγωγή ξεκινά να προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση. Μια σειρά που γρήγορα θα γνώριζε επιτυχία όχι μόνο για την ιστορία που πραγματεύονταν αλλά και τις ερμηνείες, τη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία.

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Το Νησί» διαδραματίζεται το 1939 στο χωριό Πλάκα στο Λασίθι της Κρήτης. Τους κατοίκους θα «χτυπήσει» ξαφνικά μια νέα και απειλητική ασθένεια, η νόσος του Χάνσεν γνωστή και ως λέπρα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η καθημερινότητα των κατοίκων θα αλλάξει και οι θεατές θα βρεθούν μπροστά στα όσα συνέβαιναν στο νησί της Σπιναλόγκας όπου μεταφέρονταν όσοι είχαν προσβληθεί από την ασθένεια. Πρωταγωνιστές της ιστορίας η Ελένη (Κατερίνα Λέχου), ο Γιώργης (Στέλιος Μάινας) και οι δύο μικρές τους κόρες που ζουν ήρεμα στο φτωχικό ψαροχώρι μέχρι η μοίρα να τους φέρει αντιμέτωπους με ένα σκληρό γεγονός.

Η σειρά αγαπήθηκε από το κοινό και θεωρείται ως μία από τις πιο ποιοτικές δουλειές που παρουσιάστηκε ποτέ στην εγχώρια μικρή οθόνη.

Οκτώβριος 2022. Δέκα χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, η ιστορία που συγκλόνισε το κοινό επιστρέφει.

Στη σειρά «Μια Νύχτα του Αυγούστου» της ΕΡΤ, η ζωή των βασικών χαρακτήρων συνεχίζεται, μοιάζει όμως σαν να βρίσκεται ένα μαύρο σύννεφο από πάνω τους.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τη δολοφονία της Άννας Βανδουλάκη (της μικρότερης κόρης της Ελένης). Ο σύζυγος και φονιάς της, Ανδρέας Βανδουλάκης (Γιάννης Στάνκογλου) βρίσκεται στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη και κανείς δεν τον έχει επισκεφτεί στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Μέχρι τη στιγμή που θα τον αναζητήσει μια αναπάντεχη επισκέπτρια. Ταυτόχρονα, ο ξάδερφος του Ανδρέα, Μανώλης (Γιώργος Καραμίχος), βρίσκει καινούργια στέγη στον Πειραιά αλλά τον βαραίνουν οι αναμνήσεις. Ο μυστηριώδης άνδρας θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει ξανά το χαμένο σκουλαρίκι μιας γυναίκας που αγάπησε. Κι αυτή η γυναίκα είναι η Άννα.

Στον νέο κύκλο επεισοδίων, ο οποίος θα ξετυλίξει το κουβάρι της δολοφονίας της Άννας (Ευγενία Δημητροπούλου), πρωταγωνίστρια είναι η μεγάλη της αδερφή Μαρία (Γιούλικα Σκαφιδά) που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά του παρελθόντος.

«Μια Νύχτα του Αυγούστου»: Η αισθητική της σειράς

Το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής συνέχειας έκανε πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου και έλαβε θετικές κριτικές για τα όσα παρακολουθήσαμε. Ιδιαίτερα σχόλια κέρδισαν η σκηνοθεσία της Ζωής Σγουρού και η φωτογραφία του Έρικ Γκιόβον που θύμιζαν σκοτεινή κινηματογραφική ταινία. Η λεπτομερής δουλειά τους φανερώνει ότι πρόκειται για ακόμα μια ακριβή τηλεοπτική παραγωγή, εφάμιλλη εκείνων σε δίκτυα του εξωτερικού. Καλοδουλεμένες σκηνές, εντυπωσιακές σεκάνς, αξιοσημείωτες ερμηνείες με εκείνες των Γιάννη Στάνκλογλου και Μαρίας Καβογιάννη να ξεχωρίζουν, και ένα ανατριχιαστικό, απότομο φινάλε που κάνει τους θεατές να ανυπομονούν για το δεύτερο κεφάλαιο.

Συνολικά, το πρότζεκτ στο οποίο εμπλέκεται και η ίδια η Χίσλοπ, καθώς είναι διευθύντρια παραγωγής, θα αποτελείται από 14 επεισόδια που θα μας μεταφέρουν από την Κρήτη και την Τρούμπα του Πειραιά μέχρι το Μεταξουργείο και τη Σαλαμίνα, με φόντο την κοινωνία της δεκαετίας του 1960.

Η τηλεθέαση

Η σειρά ήρθε έκτη σε τηλεθέαση την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Zappit, τα νούμερα στο δυναμικό κοινό βρίσκονταν στο 8,9%. Αυτή φυσικά είναι μόνο η αρχή, καθώς αναμένεται σχεδόν με βεβαιότητα ότι το «Μια Νύχτα του Αυγούστου» θα έχει μια επιτυχία ανάλογη με αυτή του πρίκουελ της.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 2