Επιστολή της επιτροπής PEGA EU στην EUROPOL για τις παρακολουθήσεις
Επιστολή της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την διερεύνηση λογισμικών Pegasus και άλλων spyware προς την Europol για παρακολουθήσεις σε Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία, και Ουγγαρία.

Σε επιστολή της προς την γενική διευθύντρια της Europol, Κάθριν ντε Μπολ, η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την διερεύνηση λογισμικών Pegasus και άλλων spyware, ζητά την συνδρομή της για την έρευνα σκανδάλων σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία και Ελλάδα, εκφράζοντας της αμφιβολίες της για την δυνατότητα, αλλά και την διάθεση των εθνικών αρχών να ερευνήσουν τις υποθέσεις αυτές.

«Από τον Ιούλιο του 2021, υπήρξε μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με την παράνομη χρήση λογισμικών spyware κατά πολιτών. Στους στόχους περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ΜΚΟ και δημόσιοι υπάλληλοι, σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία, Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αδικαιολόγητη χρήση spyware θέτει σε κίνδυνο τις αξίες που κατοχυρώνονται στο άρθρο 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, και συνιστά σημαντική απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εντός της ΕΕ», αναφέρει η επιστολή της επιτροπής παρακολουθήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, η επιτροπή PEGA εκφράζει τις ανησυχίες της για «την δυνατότητα αλλά και την διάθεση των εθνικών αρχών να διερευνήσουν τις υποθέσεις γρήγορα και αποτελεσματικά».

Η επιστολή κλείνει ζητώντας από της Europol να υποβάλλει πρόταση έρευνας στα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την διερεύνηση και διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

Πηγή: @Ep_pegainquiry/twitter.com
Πηγή Εικόνας: Unsplash

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;