Αρχαία Επίδαυρος: Δείτε από ψηλά το αρχαίο θέατρο Ασκληπιείου της Επιδαύρου (ΒΙΝΤΕΟ)
Η αρχαία Επίδαυρος και το αρχαίο θέατρο Ασκληπιείου της Επιδαύρου μέσα από τη ματιά και το drone του ταξιδιωτικού καναλιού, Point Of View GR.

Η Αρχαία Επίδαυρος (παλαιά ονομασία: Παλαιά Επίδαυρος) είναι πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας.

Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νομού, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου. Είναι χτισμένη γύρω από τον στενό όρμο που αποτελεί το λιμάνι της, στον οποίο καταλήγει μία μικρή πεδιάδα που καλύπτεται από πορτοκαλιές. Η περιοχή κατοικείται χιλιάδες χρόνια. Γνωστή την έκανε το Ασκληπιείο της, το Ιερό της, με το διάσημο, για την ακουστική του – κι όχι μόνο – αρχαίο θέατρο.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Φαράκλα, κακώς ο όρος Επίδαυρος χρησιμοποιήθηκε για την περιοχή του Ιερού, δημιουργώντας σύγχυση. Η πόλη της Επιδαύρου απέχει 15 χλμ από το Ιερό της.

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα θέατρο στην ελληνική πόλη της Επιδαύρου, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού αφιερωμένο στον αρχαίο Έλληνα θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό. Είναι χτισμένο στη δυτική πλευρά του Κυνόρτιου όρους, κοντά στο σύγχρονο Λυγουριό, και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου.

Κατασκευασμένο στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο του Point of View GR:

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
80'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
79'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
7'
56 - 85
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
55 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;