Αναστολή από το Διοικητικό Εφετείο Χανίων στην Υπόθεση του Παλίγκρεμνου στον Πλακιά
Την περασμένη βδομάδα (22/9/22) το Διοικητικό Εφετείο Χανίων με απόφαση του έδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής μέχρι να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής που έχουν καταθέσει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και 49 συλλογικότητες και φορείς που συμμετέχουν στην Κίνηση για την προστασία του Παλίγκρεμνου.

Με ανακοίνωση σε σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για την προστασία του Παλίγκρεμνου, έγινε γνωστή η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, να παγώσει τις εργασίες μέχρι να αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή ή όχι η αίτηση αναστολής των εργασιών που έχει κατατεθεί από τον τοπικό Δήμαρχο και 49 συλλογικότητες και κινήματα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της προστασίας του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος.

Ο Παλίγκρεμνος στον Πλακιά Χανίων πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά τοπία της νότιας Κρήτης. Ένα κόψιμο του βράχου που υψώνεται κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα. Το σημείο παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον προσελκύοντας ερευνητές και γεωλόγους από όλο τον κόσμο αλλά και από τα ενδότερα της Κρήτης και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που συμμετέχουν στην αγωγή κατά της κατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας στην κορυφή της πλαγιάς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Την περασμένη βδομάδα (22/9/22) το Διοικητικό Εφετείο Χανίων με απόφαση του έδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής μέχρι να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής που έχουν καταθέσει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και 49 συλλογικότητες και φορείς που συμμετέχουν στην Κίνηση για την προστασία του Παλίγκρεμνου, μέχρι τη δίκη που θα εξετάσει το αίτημα ακύρωσης της άδειας για τη δημιουργία υποσκαφών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων πάνω στον βράχο του Παλίγκρεμνου.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που πιθανότατα θα γίνει τον Νοέμβριο, καμία εργασία δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί.

Ασφαλώς και πρόκειται για μια σημαντική νίκη που μας φέρνει πιο κοντά στον βασικό στόχο του Αγώνα μας: Να ανακηρυχθεί ο Παλίγκρεμνος προστατευόμενο τοπίο – μνημείο, ανέγγιχτο από κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα!

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν δεν είχαν δηλώσει διάθεση οι άνθρωποι που νοιάζονται τον τόπο μας και δήλωσαν παρών στον αγώνα για την υπεράσπιση του Παλίγκρεμνου.

Τίποτα δεν θα είχε προχωρήσει, αν δεν επιλέγαμε τη συλλογική και οργανωμένη δράση.
Αλλά κυρίως, τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει αν δε νιώθαμε την στήριξη, την αλληλεγγύη και τη δύναμη που μας έδωσαν και μας δίνουν οι φίλες και οι φίλοι του Παλίγκρεμνου και του Πλακιά από την Κρήτη και από ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε αγώνας έχει μικρές νίκες και μικρές ήττες. Ενθουσιαζόμαστε με τις νίκες και χαμογελάμε στις μικρές ήττες. Στον αγώνα μας-και σε κάθε αγώνα-είμαστε προσηλωμένοι στον τελικό μας σκοπό, και εδώ ο σκοπός μας είναι ένας, να ανακηρυχθεί ο Παλίγκρεμνος -το τοπόσημο του Πλακιά- προστατευόμενο μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς!

Η αλυσίδα δεν σπάει, ο βράχος δεν πέφτει γιατί ο βράχος για τον βράχο μας είμαστε εμείς!».

Πηγή: Cretan Climbing Community / Instagram.com

Πηγή Εικόνας: Save Paligremnos – SOS Plakias / Facebook.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;