Η ζήτηση για το iPhone 14 δεν είναι αυτή που περίμενε η Apple
Η Apple δεν είχε τη ζήτηση που ανέμενε για το νέο iPhone 14 και ζήτησε από τους προμηθευτές τη μείωση της προσπάθειας για αύξηση δυναμικότητας των γραμμών συναρμολόγησης

Η Apple περνάει σε μία κίνηση που δεν περίμενε κανείς, καθώς εγκαταλείπει τα σχέδιά της για αύξηση της παραγωγής των νέων iPhone. Αυτή η μείωση στην παραγωγή οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε η αύξηση της ζήτησης που περίμενε.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bllomberg, η εταιρεία είπε στους προμηθευτές της να σταματήσουν τις προσπάθειες να αυξηθεί η δυναμικότητα των γραμμών συναρμολόγησης του iPhone 14 έως και κατά 6 εκατομμύρια μονάδες μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Πλέον, η Apple θα επιδιώξει να κατασκευάσει 90 εκατ. συσκευές κατά την περίοδο αυτή, Κάτι που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με την παραγωγή του προηγούμενου έτους.

Να σημειωθεί πως η ζήτηση για τα ακριβότερα μοντέλα iPhone 14 Pro είναι μεγαλύτερη από ό,τι για τις πιο φθηνές εκδόσεις.

Η είδηση έχει προκαλέσει μία αλυσιδωτή αντίδραση με την πτώση της μετοχής της Apple έως και 3,3% στην προσυνεδρίαση της Wall Street.

Η πτώση της ζήτησης, ίσως, να οφείλεται και σε εξωγενείς παράγοντες όπως η ακρίβεια. Για παράδειγμα, στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η επιβράδυνση της οικονομίας επηρεάζει τις πωλήσεις του iPhone. Μάλιστα, τις τρεις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της σειράς iPhone 14 στη χώρα, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες 11% σε σχέση με εκείνες του iPhone 13, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Jefferies

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός φαίνεται να επηρεάζει την παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και οι φόβοι για ύφεση και την αναστάτωση από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όλα αυτά δείχνουν πως η αγορά των smartphone αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,5% φέτος στις 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την IDC.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;