Ιράν: 20χρονη φαίνεται να δολοφονήθηκε από τις αρχές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη Μαχσά Αμινί
Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Mahsa Amini (Μαχσά Αμινί) στο Ιράν, ακόμα μία νεαρή γυναίκα φαίνεται να έπεσε νεκρή από σφαίρες που δέχθηκε από τις αρχές.

Μετά το θάνατο της Mahsa Amini (Μαχσά Αμινί) όταν βρισκόταν υπό κράτηση από την «αστυνομία ηθών», οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται με πάνω από 700 συλλήψεις και αρκετούς τραυματίες. Μάλιστα, φαίνεται πως μία ακόμη νεαρή γυναίκα φέρεται να έπεσε θύμα της βιαιότητας του καθεστώτος του και αναδείχθηκε σε σύμβολο των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για την 20χρονη Χαντίς Νατζάφι (Hadis Najafi).

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να έπεσε νεκρή από τα πυρά των αρχών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Η είδηση του θανάτου της 20χρονης έγινε γνωστή από τη διάσημη δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασίχ Αλινετζάντ. Η δημοσιογράφος, επικαλούμενη την αδερφή του θύματος, ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τον θάνατο της 20χρονης.

Σύμφωνα με τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικές αρχές του Ιράν πυροβόλησαν τη Χαντίς Νατζάφι έξι φορές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το θάνατο της Μαχσά Αμινί στην πόλη Καράτζ. Η πόλη βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από την Τεχεράνη.

Ένα βίντεο, που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γίνει viral, δείχνει τις τελευταίες στιγμές της νεαρής, η Χαντίς να δένει τα ξανθά μαλλιά της εν μέσω της διαδήλωσης και να μη φοράει χιτζάμπ.

Το περιστατικό αυτό φαίνεται να συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε μερικές ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Η Χαντζίς Νατζάφι δέχθηκε πυρά στον λαιμό, την καρδιά, την κοιλιά και το χέρι της. Η νεαρή κοπέλα εταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και εξέπνευσε.

Η Αλινετζάντ δημοσίευσε και στιγμιότυπα από την κηδεία της άτυχης νεαρής. Να σημειωθεί πως η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα.

Από τη μεριά της, η αδερφή του θύματος δήλωσε στη γνωστή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια:

«Ήταν μόλις 20 χρονών. Η καρδιά της είχε ραγίσει για τη Μαχσά Αμινί. Είπε ότι δεν θα έμενε σιωπηλή. Τη σκότωσαν με έξι σφαίρες»

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση, τα θύματα κατά τις διαδηλώσεις για το θάνατο της Μαχσά Αμινί στο Ιράν έχουν φτάσει τα 41, ενώ οι συλληφθέντες έχουν ξεπεράσει τους 700.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;