«House of the Dragon»: Οι δημιουργοί μιλάνε για το χρονικό άλμα που είδαμε στο νέο επεισόδιο
Οι δημιουργοί του «House of the Dragon» μίλησαν για το χρονικό άλμα δέκα ετών, που είδαμε στο 6ο επεισόδιο της σειράς, και ο λόγος που έγινε αυτό.

Το 6ο επεισόδιο του «House of the Dragon» επιφύλασσε στους φανς της νέας σειράς του HBO και πρίκουελ του «Game of Thrones» ένα άλμα δέκα ετών στην ιστορία. Μαζί με αυτό το άλμα, είδαμε και πολλούς ηθοποιούς να αλλάζουν και να νέοι ηθοποιοί να αναλαμβάνουν να υποδυθούν τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε στα πρώτα επεισόδια σε μεγαλύτερη ηλικία. Οι δημιουργοί μίλησαν στο The Hollywood Reporter και αναφέρθηκαν σε αυτό το χρονικό άλμα, αλλά και τις δυσκολίες της μεταφοράς του βιβλίου του George R. R. Martin.

Η πρώτη απόπειρα μεταφοράς του βιβλίου «Fire & Blood» ξεκίναγε με το θάνατο του βασιλιά Viserys Targaryen (τον ρόλο που υποδύεται στο «House of the Dragon», ο Paddy Considine). Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα είχε αφήσει έξω τόσα πολλά βασικά γεγονότα που επηρεάζουν άμεσα όλα όσα αναμένεται να συμβούν στη συνέχεια. Έτσι, όταν ο showrunner Ryan Condal ανέλαβε να κάνει τη μεταφορά, δημιούργησε μια ιστορία που θα περνάει από αρκετές δεκαετίες της ιστορίας του οίκου Targaryen.

Ήταν μια τολμηρή κίνηση, αλλά όχι κάτι που δεν έχουμε δει ξανά. Το «The Crown» του Netflix έχει παρόμοια χρονικά άλματα και αλλαγές στο καστ. Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δε συμβαίνει μέσα σε πέντε επεισόδια, αλλά μετά από δύο κύκλους.

Ο Condal μιλώντας στο The Hollywood Reporter δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος με τον ρυθμό και τη δομή της ιστορίας που λέμε στην πρώτη σεζόν.

Είναι πολύ περίπλοκο. Συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή τα παιδιά πρέπει να παντρευτούν και μετά να μεγαλώσουν τα ίδια και μετά να αποκτήσουν δικά τους παιδιά που μεγαλώνουν για να πουν την ιστορία αυτού του πολέμου των γενεών που διεξάγεται. Το HBO έδωσε στον [δημιουργό Miguel Sapochnik] το δημιουργικό περιθώριο να αφηγηθεί αυτή την απίστευτα περίπλοκη ιστορία με έναν πραγματικά υπομονετικό και βασισμένο στους χαρακτήρες τρόπο που στήνει την πρώτη σεζόν έτσι ώστε να σας προετοιμάσει για μια από τις πιο διάσημες και αιματηρές συγκρούσεις στην ιστορία του Westeros»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Condal προσθέτει:

«Αυτό είναι που κάνει premium το περιεχόμενο HBO του σε σχέση με αυτό που θα αναγκαζόμασταν να φτιάξουμε σε μια διαφορετική πλατφόρμα.

Οι περισσότερες άλλες πλατφόρμες δεα θα είχαν την υπομονή και την τόλμη να μας επιτρέψουν να πούμε την ιστορία που λέμε. Αλλά έτσι λέμε σωστά αυτή την ιστορία. Λέμε μια ιστορία ενός πολέμου γενεών. Ρυθμίσαμε τα πάντα έτσι ώστε μέχρι να πέσει το πρώτο σπαθί, να έχετε καταλάβει όλους τους παίκτες – πού βρίσκονται και γιατί βρίσκονται. Όλη η ιστορία είναι εκεί αντί να σας την αφηγούμαστε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα δείτε όλα να συμβαίνουν»

Το μεγαλύτερο χρονικό άλμα της σεζόν έγινε το βράδυ της Κυριακής, με το επεισόδιο 6 να ανοίγει με την Emma D’Arcy (30 ετών) και την Olivia Cooke (28) να έχουν αναλάβει τους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Rhaenyra και της Alicent από τη Milly Alcock (22) και την Emily Carey (19), αντίστοιχα. Αρκετοί από τους παλαιότερους ανδρικούς χαρακτήρες παίζονται ακόμα από τους ίδιους ηθοποιούς.

Μερικοί θαυμαστές των παραστάσεων του Alcock και του Carey έχουν αναρωτηθεί γιατί οι νεότεροι ερμηνευτές δεν μπορούσαν απλώς να παίξουν τους χαρακτήρες σε όλη το «House of the Dragon», δεδομένου ότι η διαφορά ηλικίας μεταξύ και των τεσσάρων ηθοποιών είναι μικρότερη από μια δεκαετία.

Μέρος του λόγου της αλλαγής είναι ότι το «House of the Dragon» έπρεπε να ξεκινήσει με τους πρωταγωνιστές ως έφηβους και να δείξει ορισμένα βασικά γεγονότα στη ζωή τους (όπως η Alicent που παντρεύτηκε τον πατέρα της καλύτερής της φίλης, τον βασιλιά, και η Rhaenyra που ονομάστηκε διάδοχος του Iron Throne). Ωστόσο, το χρονικό αυτό άλμα, θα δούμε και άλλο άλμα στη σειρά.

Μόλις ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος, ωστόσο, είναι πιθανό το γρήγορο χρονοδιάγραμμα του «House of the Dragon» να επιβραδυνθεί σημαντικά. Ο πόλεμος – με τίτλο The Dance of the Dragons – λέγεται ότι κράτησε μόνο περίπου δύο χρόνια και η σειρά αναμένεται να επικεντρωθεί αρκετά σε αυτόν!

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;