Ράδιο Αρβύλα: Αποζημίωση 30.000 σε καρκινοπαθή γιατί είχαν χλευάζει τη λεπτή φωνή του
Ράδιο Αρβύλα: Το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αγωγή και επιδίκασε ποσό 30.000 € λόγω χρηματικής ικανοποίησης στον Απόστολο Κενανίδη

«Βαρύς ο πέλεκης» της δικαιοσύνης για τους «Ράδιο Αρβύλα», οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 30.000 ευρώ στον Απόστολο Κενανίδη, τον οποίο τον είχαν χλευάζει στην εκπομπή τους λόγω της λεπτής χροιάς της φωνής του.

Ο λόγος της πολύ λεπτής φωνής του ήταν το γεγονός πως είναι καρκινοπαθής. Ο κ. Κενανίδης ήταν Πρόεδρος του ΟΦΑΕ  (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών) και οι «Ράδιο Αρβύλα» άφησαν να εννοηθεί χλευαστικά ότι η λεπτή χροιά της φωνής του δεν συνάδει με το πρότυπο του επαγγελματία φορτηγατζή.

Στη σημερινή εκπομπή του «Super Κατερίνα» μίλησε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη, Κώστας Παπαδάκης. Ο γνωστός νομικός είπε πως παρότι στόχος του ενάγοντος ήταν η ηθική δικαίωση, στα σχεδόν οκτώ χρόνια που πέρασαν έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει μια απολογία εκ μέρους των συντελεστών της τηλεοπτικής εκπομπής.

«Στα σχεδόν οκτώ χρόνια που έχουν περάσει, τη λέξη συγγνώμη δεν την ακούσαμε, παρά το γεγονός πως αυτό ήταν που επιδιώξαμε από την αρχή κι όχι τα χρήματα. Έχουμε στείλει τέσσερα εξώδικα, μας παρέπεμψαν στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, αυτό δυστυχώς κάλυψε την εκπομπή διατυπώνοντας την άποψη πως πρόκειται για “σάτιρα που γίνεται σε ανεκτά όρια” κι έτσι φτάσαμε στην αγωγή» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

«Ακόμα και παρά τη δικαστική τους αποδοκιμασία, μακάρι το δεδικασμένο της παραπάνω απόφασης να οδηγήσει τόσο τα δικαστήρια σε ανάλογες οριοθετήσεις ανάμεσα στη σάτιρα και το χλευασμό, αλλά κυρίως να λειτουργήσει προληπτικά για την αποτροπή παρόμοιων προσβλητικών εκπομπών με θυσία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο βωμό της τηλεθέασης» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου για την υπόθεση.

Το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αγωγή και επιδίκασε ποσό 30.000 € λόγω χρηματικής ικανοποίησης στον Απόστολο Κενανίδη, αντί των 100.000 € που είχαν επιδικαστεί πρωτοδίκως, ενώ απέρριψε την αγωγή της Ο.Φ.Α.Ε. με το σκεπτικό ότι οι προσβολές περιορίστηκαν στο πρόσωπο του κ. Κενανίδη.

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;