Έξοδος στην Αθήνα: 8 events που δεν πρέπει να χάσεις το ΣΚ (24-25/9)
Κάνει κρύο, καιρός για... events!

Κάνει κρύο, καιρός για… events! Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα είναι δροσερός αλλά όχι βαρετός! Μία ματιά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτό το ΣΚ στην πόλη θα σας πείσει και θα σας προβληματίσει σε ποιες να πάτε!

Έχουμε και λέμε:

✔MADRUGADA

24/9

Οι Madrugada, ως σύγχρονοι Σκανδιναβοί γεφυροποιοί, θα φωτίσουν το φθινοπωρινό βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου με τα απόκοσμα υπερβόρεια ηχοτοπία τους.

«Madrugada και Ελλάδα, ένα είδος ερωτικής σχέσης…» («Madrugada and Greece, it’s kind of a love affair…»), ομολόγησε ο front man του συγκροτήματος Sivert Høyem μετά τις ανεπανάληπτες εμφανίσεις τους στην Ελλάδα την άνοιξη του 2019. Και αυτήν την ακατάλυτη σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό, που τους ακολουθεί με πάθος όλα τα χρόνια της διαδρομής τους, θα επιβεβαιώσουν ξανά το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, αυτός ο ιδιαίτερα εμβληματικός χώρος – σύμβολο που δεν κουβαλά μόνο ένα βαρύ ιστορικό φορτίο που παραπέμπει ευθέως στην κλασική ελληνική αρχαιότητα αλλά εκφράζει και την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, μιας χώρας που εντάσσεται δυναμικά στον διεθνή καμβά του 21ου αιώνα. Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο – το μοναδικό μαρμάρινο σε όλον τον κόσμο – στην υπερεκατονταετή ιστορία του, δεν έχει φιλοξενήσει μόνο τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα όπως το Rock in Athens, τις συναυλίες του Χοσέ Καρέρας και των REM αλλά και την πρόσφατη επίδειξη μόδας του οίκου Dior.

Εδώ λοιπόν, κάτω από το λόφο του Αρδηττού, υπό το βλέμμα του Παρθενώνα, οι Madrugada επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα.

Οι Madrugada μιλούν για τα άρρητα, εκφράζουν τις κρυφές σκέψεις όλων μας και τα συμπλέκουν μεταξύ τους με ιστορίες, βιώματα, προσωπικές εμπειρίες που, επειδή είναι κοινές, γίνονται πανανθρώπινες. Οι Νορβηγοί μας φίλοι αφηγούνται συναισθήματα και με τη μουσική τους ιδιαιτερότητα, δεν μοιάζουν με κανένα άλλο συγκρότημα της γενιάς τους. Μπορεί να εκφράζονται μέσα από ένα νωχελικό και μερικές φορές σκοτεινό ήχο αλλά ουσιαστικά αυτό που δημιουργούν είναι μία σκοτεινή, μελαγχολική μαγεία. Με την μεταλλική της ένταση, η μουσική τους ακούγεται σα μια απόμακρη αλλά τρυφερή αστραπή στον βόρειο αρκτικό ουρανό.

Η ήρεμη δύναμη των Madrugada, συνιστά μια πολύτιμη κατάθεση ψυχής, μια ανταλλαγή αγάπης ανάμεσα σε ένα αυθεντικό ροκ συγκρότημα και το πιστό του κοινό.

Το σκοτάδι των Madrugada είναι γοητευτικό, τρυφερό, οικείο. Δεν σε τρομάζει. Σε προστατεύει. Οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι αλλά τα παιδιά παίζουν ακόμη στους δρόμους, τα φιλιά συνεχίζουν να έχουν γεύση από τριαντάφυλλο, τα βράδια έχουμε την ανάγκη να επιστρέψουμε σπίτι και οι άνθρωποι πάντα θα μας θυμίζουν πόσο ευάλωτοι είμαστε. Πόσο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Όπως το καταφύγιο στην καταιγίδα.

Η μαγεία των Madrugada είναι πάντα εδώ!

Η μουσική τους, δυνατή και ευάλωτη ταυτόχρονα, θα πλημμυρίσει το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, μιας πόλης που τους περιμένει πάντα, με το ίδιο πάθος και την ίδια αμείωτη αγάπη.

Δείτε εδώ περισσότερα για τη συναυλία!

✔Burger Fest 2022

24-25/9

Η Ολυμπιάδα των burger επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, στην Αθήνα! 16, 17, 18 & 23, 24, 25 Σεπτέμβρη στο Ο.Α.Κ.Α στο Μαρούσι! Το φετινό Burger Fest ‘22 δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι #BurgerOlympics!

Δείτε εδώ λεπτομέρειες της εκδήλωσης!

✔ATHENS CANNABIS EXPO 2022

24-25/9

Η Athens Cannabis Expo επιστρέφει για 4η χρονιά και ενώνει τον κόσμο της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης και σας καλεί να μάθετε όσα δεν ξέρετε για το πιο πολυχρηστικό φυτό του κόσμου. Σε μια εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει ένα δρόμο ανάπτυξης με μεγάλες προοπτικές τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτήν, όσο για την Ελληνική οικονομία.

Έχει έρθει λοιπόν η ώρα να μάθουμε για τις ιδιότητες και την οικονομία της κάνναβης και να κατοχυρώσουμε το θεμελιώδες δικαίωμά μας στην υγεία. Τα τελευταία επιτεύγματα στη βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη είναι εδώ.

Μη μείνεις εκτός!

Δες εδώ περισσότερα για το event!

✔Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

24-25/9

Στις23-25 Σεπτεμβρίου 2022 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 26η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φέτος, το κοινό ευρωπαϊκό θέμα του εορτασμού είναι η «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» (European Heritage Days 2022: Sustainable Heritage – Preserving the past for future generations).

Η φετινή θεματική, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, έχει δύο άξονες:

  1. Την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (υλικής και άυλης) και ειδικότερα την ευαισθητοποίηση γύρω από τεχνικές και υλικά αποκατάστασης παλαιότερων εποχών, τη σημασία της συνέχειας και ανάδειξης παραδόσεων και δεξιοτήτων τόσο σε τοπικό/εθνικό επίπεδο όσο και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, την επισήμανση καλών πρακτικών από το παρελθόν που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε τους ιστορικούς χώρους σήμερα, καθώς και τη χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων για τη διατήρηση των παραπάνω παραμέτρων της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  2. Την υιοθέτηση πρακτικών και τη χρήση βιώσιμων πόρων και υλικών (κατά τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του φετινού εορτασμού) που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθιστώντας έτσι τους ιστορικούς τόπους και τα μνημεία προσβάσιμα στις σημερινές και μελλοντικές γενιές. Το τελευταίο μπορεί να επιτευχθεί με τη διασύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη διατήρηση του τοπίου και της βιοποικιλότητας μέσα από μια κριτική ματιά των μέχρι σήμερα πρακτικών.

Ο φετινός εορτασμός των ΕΗΠΚ θα διαρκέσει από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022 με την πλειοψηφία των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων να είναι με φυσική παρουσία του κοινού ενώ υπάρχουν και κάποιες ψηφιακές δράσεις που μπορεί να προβάλλονται σε πραγματικό αλλά και μη χρόνο, και οι οποίες εκτός από τα ηλεκτρονικά μέσα των φορέων τους (ιστοσελίδες, σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ), θα φιλοξενηθούν και στη σελίδα των ΕΗΠΚ στο Facebook https://www.facebook.com/EHDaysGR/ και στο Instagram https://www.instagram.com/ehpk_greece/.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη

Δες περισσότερα εδώ!

✔Athens Coffee Festival 2022

24-25/9

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης, home baristas αλλά και λάτρεις του καφέ δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στην μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην πόλη για να δοκιμάσουν εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες καφέ, να γνωρίσουν από κοντά γνωστά coffee brands αλλά και να πιούν τον καφέ τους σε ένα όμορφο και φεστιβαλικό περιβάλλον. Μέγας Χορηγός του φεστιβάλ είναι για ακόμα μια χρονιά το NOYNOY BARISTA’S GOLD.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ!

✔48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή | Αθήνα

24/9

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
22-23-24 Σεπτεμβρίου
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», Ίλιον

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!

✔2ο Φεστιβάλ για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας

24-25/9

Στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου δίνουμε ραντεβού στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για το 2ο Φεστιβάλ για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας!
Αυτή τη φορά, πάνω από 25 φορείς θα ενώσουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους σε ένα Φεστιβάλ, που θα ενημερώσει, θα αφυπνίσει και θα κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Ένα τριήμερο, που μαζί με ανθρώπους του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού θα μετατρέψουμε τον φόβο σε κινητήριο δύναμη!

Δείτε εδώ περισσότερα για την εκδήλωση!

✔ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΧΕΡΙ – 2ος χρόνος

24-25/9

Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι).

Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που εγκαινίασε τη νέα καλλιτεχνική εποχή ενός από τα ιστορικότερα θέατρα της Αθήνας.

Το έργο του Τάσου Ιορδανίδη Θέλω να σου κρατάω το χέρι (I want to hold your hand) θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά,από τις 16 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου που μετονομάστηκε προς τιμήν των «ακριβών» ιδρυτών του, Στέφανου Ληναίου και Έλλης Φωτίου.

Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές.

Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη.

Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι.

Θα τα καταφέρουν;

Δες εδώ περισσότερα για την παράσταση!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει:

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1