Οι Ιρανές γράφουν ιστορία: Το συγκλονιστικό βίντεο με γυναίκες που καίνε τα χιτζάμπ τους χορεύοντας
Ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασε η δημοσιογράφος Rana Rahimpour, καταγράφει την εξέγερση των γυναικών που καίνε τις χιτζάμπ, χορεύοντας.

Ιστορία αντίστασης γράφουν οι γυναίκες στο Ιράν με ένα τεράστιο κύμα οργής να έχει ξεσπάσει στην χώρα έπειτα από τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί που έπεσε σε κώμα λίγο αφότου συνελήφθη από την λεγόμενη αστυνομία των ηθών του Ιράν επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Στο πλευρό των γυναικών, το φοιτητικό κίνημα, αλληλέγγυοι κι ακτιβιστές που βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται αψηφώντας τον κίνδυνο.

Οι γυναίκες καίνε τα χιτζάμπ τους και κόβουν τα μαλλιά τους προσπαθώντας να βάλουν τέλος στην καταπίεση και τον σκοταδισμό.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασε στο Twitter η δημοσιογράφος του BBC Rana Rahimpour από την πόλη Σάρι του Ιράν, καταγράφει την εξέγερση των γυναικών που καίνε τα σύμβολα καταπίεσης, χορεύοντας.

 

Παράλληλα, η ιρανική κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει τις γυναίκες, περιορίζοντας την πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το WhatsApp, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Al Jazeera. Διαδηλώσεις έγιναν και στο Λίβανο, την Τουρκία και το Βερολίνο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;