Οκτώ whodunit ταινίες για ένα χαλαρό movie night
Επειδή η φάση είναι «whodunit» ταινιούλες and chill!

Είναι βράδυ, ο καιρός έχει αρχίζει να γίνεται πιο κρύος και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να βάλεις τις πυτζάμες σου, να δεις μία ταινιούλα και να κοιμηθείς. Μία πολύ καλή πρόταση είναι να επιλέξεις μία «whodunit» ταινία, η οποία θα σού κρατήσει έντονο το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ταινίας δίνοντάς σου ξεκάθαρες απαντήσεις στο τέλος.

Τι είναι όμως μία «whodunit» ταινία;

Είναι θρίλερ; Είναι μυστηρίου; Είναι κωμωδία; Η απάντηση ενδέχεται να βρίσκεται κάπου στη μέση, αλλά αναμφιβόλως όλες οι «whodunit» έχουν μέσα τους λίγο ή πολύ μυστήριο. Ειδικότερα, όλες οι ταινίες μυστηρίου ξεκινούν με την ερώτηση «ποιος στο καλό το έκανε;» βάζοντας το κοινό σε διαδικασία αναζήτησης του ενόχου. Κάποιοι είναι τόσο καλοί που βρίσκουν τον ένοχο, την ένοχη ή τους ενόχους αργά ή γρήγορα, ενώ κάποιοι άλλοι… θέλουν δουλειά!

Όπως και να ‘χει όλοι και όλες ψάχνουν κάποιον που έχει κάνει ένα έγκλημα -συνήθως μία δολοφονία. Σε κάποιες ταινίες το μυστήριο μπλέκει με την  κωμωδία, σε κάποιες άλλες με τη δράση, ενώ σε κάποιες άλλες με το θρίλερ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές «κατηγορίες» ταινιών. Ωστόσο, στον πυρήνα τους παραμένουν ταινίες που «χτίζουν» την πλοκή τους γύρω από ένα μυστήριο, το οποίο όσο περνάει η ώρα πλησιάζει στην επίλυσή του με τους θεατές και τους χαρακτήρες να «ενώνουν» τα στοιχεία σαν κομμάτια ενός παζλ.

Μία «whodunit» ταινία, λοιπόν, είναι η ιδανική επιλογή για μία ημέρα που θέλεις να αράξεις σπίτι μόνος/-η ή με παρέα και να δεις μία ωραία ταινία για να χαλαρώσεις και να πας μετά για ύπνο. Έτσι, εμείς σού βρήκαμε οκτώ «whodunit» ταινίες που θα κάνουν σίγυρα το βράδυ σου πιο ενδιαφέρον.

1. Knives Out

Υπόθεση:  Όταν ο φημισμένος συγγραφέας Harlan Thrombey βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Benoit Blanc προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα. Από την δυσλειτουργική οικογένεια ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Blanc βρίσκεται μπροστά σε έναν “ιστό” από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Harlan.

2. Πρόσκληση σε φόνο

Υπόθεση:  Όταν ένας Νεοϋορκέζος αστυνομικός αποφασίζει επιτέλους να πάει τη σύζυγό του το πολυπόθητο ταξίδι για το μήνα του μέλιτος που της είχε υποσχεθεί, μια τυχαία συνάντηση στην πτήση θα τους οδηγήσει σε μια οικογενειακή συγκέντρωση στο πολυτελές γιοτ του ηλικιωμένου δισεκατομμυριούχου Μάλκομ Κουίνς. Μόνο που ο Κουίνς θα βρεθεί δολοφονημένος και το ζευγάρι θα είναι οι βασικοί ύποπτοι του μυστήριου φόνου. Η ταινία “Πρόσκληση για Φόνο” επανασυνδέει τον Άνταμ Σάντλερ και την Τζένιφερ Άνιστον δίπλα σε ένα ταλαντούχο παγκόσμιο καστ.

3. Έγκλημα στο Οριάν Εξπρες

Υπόθεση: Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

4. Το έγκλημα του Νείλου

Υπόθεση: Στην ταινία «Το έγκλημα του Νείλου» βρίσκουμε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο. Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο. Πολλαπλά θύματα, πολλαπλοί δολοφόνοι και το ακροατήριο να προσπαθεί να μαντέψει μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκλονιστική αλήθεια.


5. Gone Girl

Υπόθεση: Την πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

6. Fear Street

Υπόθεση: Το 1994, μια παρέα εφήβων ανακαλύπτει ότι τα τρομακτικά γεγονότα που στοιχειώνουν την πόλη τους για πολλές γενιές μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους – και ότι οι ίδιοι μπορεί να είναι οι επόμενοι στόχοι. Βασισμένη στην μπεστ σέλερ σειρά τρόμου του Ρ. Λ. Στάιν, η τριλογία ακολουθεί τον εφιάλτη μέσα από τη μοχθηρή ιστορία του Σεϊντισάιντ.

7. Lost Girls

Υπόθεση: Όταν η κόρη της Μέρι Γκίλμπερτ (της υποψήφιας για Όσκαρ Έιμι Ράιαν) εξαφανίζεται, η αδράνεια της αστυνομίας την ωθεί να κάνει η ίδια έρευνα στη φυλασσόμενη κοινότητα του Λονγκ Άιλαντ όπου εθεάθη για τελευταία φορά η Σάναν. Η έρευνά της όμως γίνεται αφορμή για να έρθουν στο φως πάνω από δέκα φόνοι ιερόδουλων.

8. Bullet Train

Υπόθεση: Στην ταινία «Bullet Train» ο Brad Pitt υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο-όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
45'
1 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
45'
1 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;