Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής για το Power Pass Ιουνίου
Την απάντηση για το πότε θα πληρωθεί το power pass έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, θα έχει πληρωθεί το Power Pass Ιουνίου, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, την απάντηση στο πότε θα πληρωθεί επιτέλους και μετά από μεγάλη καθυστέρηση στο power pass, έδωσε πριν από λίγα λεπτά σήμερα (21/09) ο Υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως μέχρι την Δευτέρα θα έχει πληρωθεί το Power Pass Ιουνίου.

Όπως αποκάλυψε, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο, είχε πρόβλημα με την άντληση στοιχείων με έναν συγκεκριμένο πάροχο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και θα πληρωθεί έως το αργότερο τη Δευτέρα.

Η αγωνία, επομένως, για χιλιάδες δικαιούχους αναμένεται να λάβει τέλος με την πληρωμή του Power Pass Ιουνίου, καθώς υπήρξε πράγματι σοβαρή καθυστέρηση στην πληρωμή, δεδομένου ότι Υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης είχαν δηλώσει ότι η συγκεκριμένη πληρωμή θα γίνει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, ούτε για τα στοιχεία του λογαριασμού του Ιουνίου, αφού αυτά θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας. Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που είχατε δηλώσει στο vouchers.gov.gr.

Σημειώστε ότι το ποσό που θα δείτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό αναμένεται να είναι ακόμα μικρότερο από ότι προηγουμένως και οι «τυχεροί» των 600 ευρώ -οι οποίοι ήταν άτυχοι γιατί πλήρωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής κάποιων χιλιάδων ευρώ – θα είναι ακόμα λιγότεροι.

Οι δικαιούχοι του Power Pass

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Power Pass ήταν οι:

  • φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • με ΑΦΜ που καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ ήταν δικαιούχοι του Power Pass!

Ποιοι δεν θα πάρουν Power Pass τον Σεπτέμβριο

Δεν θα πάρουν Power Pass αυτή τη φορά:

  • Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση εντός της προθεσμίας
  • Όσοι δεν πληρώθηκαν ούτε την πρώτη φορά

Power Pass: Τι αλλάζει στην επιδότηση ρεύματος

Όπως γράψαμε και τις προάλλες, εντός της εβδομάδας ανακοινώνονται τα κλιμάκια της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, με τα οποία θα εφαρμοστούν και οι νέες επιδοτήσεις από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Ουσιαστικά, παύει η οριζόντια επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης που ισχύει τώρα και στο εξής θα είναι κλιμακούμενη, αντιστρόφως ανάλογα με την κατανάλωση. Δηλαδή, όσο πιο χαμηλή θα είναι η κατανάλωση, τόσο υψηλότερη η επιδότηση.

Το βράδυ της Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ανακοινώθηκαν τα νέα τιμολόγια των προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο. Τα νέα τιμολόγια, που ανακοινώθηκαν, είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που ισχύουν για τον τρέχοντα μήνα.

Τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της νομοθετημένης υποχρέωσης των παρόχων να αναγγέλλουν τα τιμολόγια του επόμενου μήνα έως τις 20 του προηγούμενου. Οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα με το ενδιαφέρον των καταναλωτών να στρέφεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ύψος των επιδοτήσεων τον επόμενο μήνα. Από την επιδότηση αυτή θα εξαρτηθεί η πραγματική επιβάρυνση των καταναλωτών.

Οι ανακοινώσεις για την επιδότηση από την κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να περιλαμβάνουν κλιμακωτή επιδότηση ανάλογα με την κατανάλωση, υψηλότερη στις χαμηλές καταναλώσεις.

Ενδεικτικά τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν από προμηθευτές:

  • ΔΕΗ: 59,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, 60,7 λεπτά για τις επόμενες και 55,4 λεπτά για το νυχτερινό τιμολόγιο.
  • Ήρων Protect: 62 λεπτά ανά κιλοβατώρα
  • Elpedison: 59,05-63,06 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας.
  • Volterra: 68,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα
  • Ελίν: 59,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.

Power Pass: Πώς θα πάρετε μεγαλύτερη επιδότηση/έκπτωση

Σύμφωνα με το εν λόγω μοντέλο, για να διεκδικήσει κάποιος μεγαλύτερη έκπτωση – επιδότηση στο ρεύμα, θα πρέπει να έχει χαμηλότερη κατανάλωση.

Τη μέγιστη επιδότηση δηλαδή θα λάβει ένα νοικοκυριό που βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα της κατανάλωσης και ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωσή του σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 8 
  
 1 
 1