Έξοδος στην Αθήνα: 10 events που αξίζει να επισκεφθείς το ΣΚ (17-18/9)
Αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις πήραν "προαγωγή" από 9 σε 10! Πολλές οι επιλογές και τα διλήμματα ακόμη περισσότερα!

Ίσως το τελευταίο ΣΚ που ο υδράργυρος θα είναι στα ύψη και θα μοιάζει με την ανεβασμένη μας διάθεση! Μάλλον άτυπα και το τέλος της θερινής περιόδου, οπότε επιβάλλεται να να βρεθούμε στα πιο hot events της πόλης!

Αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις πήραν “προαγωγή” από 9 σε 10 (βλέπετε πολλές οι επιλογές και τα διλήμματα ακόμη περισσότερα).

Πάμε να δούμε τι επιλογές έχουμε!

«ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!»

17-18/9

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, για την ίδια την παράσταση, αλλά και για τα αγαπημένα τραγούδια του και έχει αναδειχτεί παγκοσμίως ως το πιο διασκεδαστικό feel good μιούζικαλ όλων των εποχών, έρχεται φέτος το καλοκαίρι, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, στο CITY GARDEN FESTIVAL, που μεταμορφώνεται σε μια όμορφη καλοκαιρινή πλατεία ενός ελληνικού νησιώτικου χωριού, για να υποδεχτεί το κοινό!!

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna Sheridan θα ερμηνεύσει η Νάντια Κοντογεώργη. Μαζί της στο ρόλο του Sam Carmichael θα δούμε τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την πρωτοεμφανιζόμενη στο μιούζικαλ Αφροδίτη Λιάντου στο ρόλο της Sophie Sheridan, τον Γιώργο Χρανιώτη στο ρόλο του Bill Austin, τον Ιβαν Σβιτάιλο στο ρόλο του Harry Bright, την Ντορέττα Παπαδημητρίου στο ρόλο της Tanya, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο ρόλο της Rosie και τους  Ίαν Στρατή – Νίκο Κύρτσο στο ρόλο του Sky.

Στην ηλιόλουστη, χαρούμενη και συγκινητική ιστορία της Catherine Johnson που εκτυλίσσεται σ’ ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί, η κόρη της Donna, η Σοφία, ετοιμάζεται να παντρευτεί κι έχει ανάγκη να ανακαλύψει την άγνωστη ταυτότητα του πατέρα της…
Διαβάζοντας κρυφά το νεανικό ημερολόγιο της μητέρας της, καταλαβαίνει ότι έχει 3 πιθανούς μπαμπάδες τους οποίους καλεί στο γάμο της για να μάθει ποιος είναι ο αληθινός… Η συνέχεια της ιστορίας είναι συναρπαστική και επεισοδιακή, πλημμυρισμένη από τα τραγούδια και τη μουσική των ABBA!

Ο έρωτας, η χαρά, το γέλιο η φιλία και η συγκίνηση, μπλέκονται σε μια σαγηνευτική ιστορία που, μέσα από τους στίχους και τη διαχρονική μουσική των ABBA, που ξεσηκώνει τους θεατές σε ένα μοναδικό καλοκαιρινό πάρτυ!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ!

✔Μήδεια

18/9

Η Μήδεια του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν o Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 με αφετηρία το θέατρο Πέτρας στις 29 Ιουνίου.

Σε αυτό το ανέβασμα του σπαρακτικού έργου του παγκόσμιου θεάτρου, οι σκηνοθέτες ακολουθούν το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου, ενώ στο Χορό συναντάμε δύο κορυφαίες: τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη.

Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

Στο Χορό συναντάμε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές της νέας γενιάς: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου. Μαζί τους επί σκηνής ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός.

Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι΄αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Περισσότερα για την παράσταση εδώ!

✔ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΧΕΡΙ – 2ος χρόνος

17-18/9

Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι).

Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που εγκαινίασε  τη νέα καλλιτεχνική εποχή ενός από τα ιστορικότερα θέατρα της Αθήνας.

Το έργο του Τάσου Ιορδανίδη Θέλω να σου κρατάω το χέρι (I want to hold your hand) θα παρουσιαστεί  για δεύτερη χρονιά,από τις 16 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου που μετονομάστηκε προς τιμήν των «ακριβών» ιδρυτών του, Στέφανου Ληναίου και Έλλης Φωτίου.

Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές.

Είναι και οι δύο γονείςΈχουν και οι δύο τα δίκια τουςΈχουν κάνει και οι δύο λάθη.

Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι.

Θα τα καταφέρουν;

Δείτε περισσότερα εδώ!

✔Προμηθέας Δεσμώτης – Περιοδεία

17-18/9

Μετά από μία συναρπαστική περιοδεία με τριάντα τρεις παραστάσεις που είδαν περισσότεροι από 50.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα και τρεις θριαμβευτικές sold out παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή καλοκαιρινή περίοδο τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα φεστιβάλ και θέατρα στην Αττική, την περιφέρεια και την Κύπρο.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…

Σε μία εξαιρετική διανομή, μεταξύ άλλων, τον ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, τον ρόλο του Ωκεανού ο Αλέκος Συσσοβίτης και τον ρόλο του Ερμή ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Περισσότερα για την παράσταση εδώ!

✔Burger Fest 2022

17-18/9

Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό food festival επιστρέφει για έβδομη χρονιά στο Ο.Α.Κ.Α για δύο ζουμερά και γευστικά τριήμερα!
Από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, και από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, το Burger Fest 2022 μετατρέπει την ΑΓΟΡΑ του Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι στο σημείο συνάντησης των απανταχού burger lovers.

Δεν θα είναι ένα απλό Burger Fest, αλλά μια Ολυμπιάδα των Burger, είναι #BurgerOlympics!
Θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να απολαύσουμε γευστικές προτάσεις από τα καλύτερα burger house της Αθήνας και να το ζήσουμε με συναυλίες, dj set, challenges, δράσεις και φυσικά γεύσεις, happening και χαμόγελα!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ!

✔Κεντρικό Live – Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2022

17/9

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022:
♦️ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ♦️
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 – 19.00
Στο Σιλό – κεντρική σκηνή συναυλιών
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

1. Boomerang
2. Innervoice
3. Social Waste
4. Tiny Jackal
5. Νατάσσα Μποφίλιου
6. Φοίβος Δεληβοριάς
7. Ματούλα Ζαμάνη

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!

✔Athens Comedy Festival

17-18/9

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας επιστρέφει 16 -18 Σεπτεμβρίου στο Faliro Summer Theater!

Δείτε περισσότερα για το event εδώ!

✔«1922 / 2022, Τα Προσφυγικά»: Έκθεση σκίτσων του Nicolas Hubesch

17/9

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση σκίτσων του Γάλλου καλλιτέχνη Nicolas Hubesch «1922 / 2022, Τα Προσφυγικά», με θέμα τα κτίρια σε γειτονιές της Αττικής που στέγασαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας μετά την Καταστροφή της Σμύρνης και που, ακόμα και σήμερα, κρατούν ζωντανές τις μνήμες όλων εκείνων που τα κατοίκησαν.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «1922 – 2022: Παρακαταθήκες και Μνήμες».
Ο Nicolas Hubesch γεννήθηκε το 1969 στα προάστια του Παρισιού, από Βέλγο πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Μετά από ένα πέρασμα από τη Lyon, τη Dijon και το Strasbourg, όπου φοίτησε στο τμήμα εικονογράφησης της Ecole des Arts Décoratifs, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, έκανε διάφορες περιστασιακές δουλειές και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται για τον Τύπο και εκδοτικούς οίκους, με ειδίκευση στο παιδικό βιβλίο, όπως οι Bayard, Spirou, Actes Sud Junior και l’École des Loisirs (συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Serge Bloch, Paul Martin, Catharina Valckx και Jean-Michel Thiriet). Συνεργάστηκε με τον σεναριογράφο Trap στη δίτομη σειρά Aux frontières du quaternaire, η οποία κυκλοφόρησε μεταξύ 2004 και 2005. Παράλληλα, με τους συντρόφους του από το Atelier du Coin, συμμετείχε στην δημιουργία του περιοδικού Capsule Cosmique, στο οποίο δημοσίευσε το La Méthode de Savoir Survivre και το Vladimir sur les toits (από το 2004 έως το 2006), ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκε με την Anne Baraou σε ένα κόμικ για τις εκδόσεις Dargaud. Έκτοτε, έχει εκδώσει περίπου πενήντα κόμικς και παιδικά άλμπουμ για μεγάλο αριθμό εκδοτών στη Γαλλία.

Από το 2015 ζει μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, μια πόλη που ερωτεύτηκε και η οποία τον ενέπνευσε να σχεδιάσει αμέτρητα σκίτσα.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!

 ✔Art Athina 2022

17-18/9

Tο βασικό εκθεσιακό πρόγραμμα της Art Athina, με γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εκτείνεται στους κεντρικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου.

Συμμετέχουν οι: a.antonopoulou.art, agathi-kartalos, Alibi Gallery, Allouche Benias Gallery, Alma Contemporary Art Gallery, Anna Pappas Gallery, Argo Gallery, Art Appel Gallery, Artower Agora, Αrt Zone 42, Astrolavos art galleries, Athens Art Gallery, CAN Christina Androulidaki gallery, Citronne Gallery, Crux Galerie, Cube Gallery, Dio Horia, DL gallery, ekfrasi – yianna grammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery, Eleni Koroneou Gallery, EPsilon Art Gallery, Ersi Gallery, Gallery 7, Gallery ArtPrisma, Genesis Gallery, Hot Wheels Athens, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, Let Them Eat Cake / M.A.M.A. contemporary, Lola Nikolaou Gallery, Melas Martinos, Mihalarias Art, Papatzikou Gallery, Peritechnon Karteris art gallery, Rebecca Camhi Gallery, Roma Gallery, Sianti Gallery, Skoufa Gallery, Technohoros art gallery, The Blender Gallery, The Breeder, zina athanassiadou gallery, Zoumboulakis Galleries

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

 ✔Social Ballroom Festival

17-18/9

To Social Ballroom Festival, το πιο αγαπημένο αθηναϊκό χορευτικό φεστιβάλ, επιστρέφει στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με tango, swing και disco ρυθμούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets, προσκαλώντας τους Αθηναίους να φορέσουν τα «χορευτικά παπούτσια» τους και να απελευθερώσουν τα σώματά τους στην απόλυτη μορφή κοινωνικοποίησης κι απόδρασης που συνιστά ο χορός. Στο πρώτο μέρος της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 19.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού (tango, swing, disco) κάθε μέρα, ενώ στις 21.00 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι. Το Social Ballroom Festival πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου | Tango
19.30-21.00 Μάθημα χορού
21.00-23.00 Χορευτικό πάρτι

Την Παρασκευή 16/9, η καλλιτεχνική ομάδα Tango Acropolis φέρνει αργεντίνικο άρωμα χορού στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ. Έξι έμπειροι χορευτές, υπό την καθοδήγηση της Έλενας Γκόση και του Λούις Μέστρε, θα μυήσουν το κοινό στο tango, εξηγώντας παράλληλα πώς καταλήγει να είναι κάτι παραπάνω από είδος χορού: ένας τρόπος ζωής, μια μορφή τέχνης κι επικοινωνίας.
Θα ακολουθήσει χορευτική βραδιά “milonga” (ονομασία που έχει τις ρίζες της στο ομώνυμο μουσικό στυλ και στις αρχές του 20ου αιώνα) με μουσική επένδυση από την τετραμελή ορχήστρα Τanguerissimo, υπό τη διεύθυνση του Μάριου Στρόφαλη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;