Τηλεσκόπιο James Webb: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το νεφέλωμα του Ωρίωνα
Νέες φωτογραφίες έστειλε το τηλεσκόπιο James Webb από το νεφέλωμα του Ωρίωνα.

Νέες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb είδαν το φως της δημοσιότητας και είναι άκρως εντυπωσιακές. Οι νέες φωτογραφίες του τηλεσκοπίου είναι από το νεφέλωμα του Ωρίωνα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.350 ετών φωτός από τη Γη και θεωρείται περιβάλλον παρόμοιο με αυτό στο οποίο γεννήθηκε το ηλιακό μας σύστημα πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η διεθνής ομάδα ερευνητών, που έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες, σκοπεύει να μελετήσει τα νέα δεδομένα προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

Η λήψη αυτών των εικόνων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της αποστολής του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb. Για την αποστολή αυτή, αξίζει να σημειωθεί πως ένωσαν τις δυνάμεις τους περισσότεροι από 100 επιστήμονες από 18 χώρες του κόσμου.

Τηλεσκόπιο James Webb

Η αστροφυσικός, Ελς Πίτερς, του πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο στον Καναδά δήλωσε:

«Είμαστε έκπληκτοι από τις θεαματικές εικόνες του νεφελώματος του Ωρίωνα. Μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς τα τεράστια αστέρια μεταμορφώνουν τα νέφη αερίων και σκόνης μέσα στα οποία γεννήθηκαν»

Μέχρι στιγμής, τηλεσκόπια όπως το Hubble δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν τέτοια νεφελώματα, καθώς αυτά καλύπτονται από μεγάλες ποσότητες σκόνης. Το υπερσύγχρονο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb διαθέτει εξοπλισμό που του επιτρέπει να «βλέπει» μέσα από αυτά τα στρώματα σκόνης.

Ο αστροφυσικός Έντουιν Μπέργκιν από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, από τη μεριά, του υποστηρίζει:

«Ελπίζουμε να φτάσουμε στο σημείο να κατανοήσουμε ολόκληρο τον κύκλο γέννησης ενός αστεριού»

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb αποτελεί ένα τεχνολογικό αριστούργημα και εκτοξεύτηκε πριν από περίπου οκτώ μήνες και απέχει σχεδόν 1,5 εκατ. χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
45'
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΗΜ
27 - 25
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;